Aicina Valmieru iepazīt «Gardēžu pastaigā»

No 12.maija Valmieras restorānu un kafejnīcu šefpavāri aicina pilsētu iepazīt, dodoties ”Gardēžu pastaigā”!

Tā ir pastaiga, kuras laikā ikvienam būs iespēja nesteidzīgi iepazīt ne tikai Valmieras ievērojamākās vietas, bet arī izbaudīt daudzveidīgas, īpaši pilsētas viesiem radītas garšas kombinācijas. Katra ēdināšanas vieta savā ēdienkartē ir iekļāvusi ēdienu, kas pastāstīs vairāk par Valmieru! Meistari ir veidojuši un apmeklētājiem piedāvās tādu kulināro baudījumu, lai Gardēžu pastaiga būtu sātīgākā pastaigā, kādu Jūs jebkad esat mērojis!

Vēsture liecina, ka pilsētā dažādos laikos valdīja krievi, zviedri, dāņi, poļi un vācieši. Arī mūsdienās esam cittautiešu iecienīti, bet valdīt mākam paši. Un arī garšīgi gatavot... Viesnīcas „Wolmar” restorānā-picērijā klasiskie Valmieras salāti ir vislabākie. Wolmar pica ar siera maliņām- tādas nekur citur nav. Kaut kas vienreizējs ir valmieriešu iecienītās cūkgaļas ribiņas medus-citronu marinādē kopā ar vietējo alu. Maltītes „odziņa” ir kārums no Valmierā gatavota siera,” stāsta viesnīcas „Wolmar” pārstāvji.

Tā kā Valmieras pilsētu raksturo ģerbonī attēlota vērša galva, kafejnīca „Ceturtais Cēliens”, kas mājvietu radusi Valmieras Drāmas teātra (VDT) namā, piedāvā nobaudīt krāsnī ceptu, pikantu liellopa gaļu ar spinātu kartupeļu biezeni, kā arī ēdienus, kas tapuši pēc VDT akrietu receptēm. Piemēram, kartupeļu pankūkas tiek pagatavotas pēc VDT aktiera Tālivalža Lasmaņa piedāvātās receptes. Savukārt aktrise Regīna Devīte saka, ka garšīgākie ēdieni ir tie vienkāršākie un piedāvā nobaudīt salātus „Žāvētās vistas un ananāsu otrā jaunība”. Bet aktrise Inese Ramute uzskata, ka zupai ir jābūt kārtīgai zupai, kur sastāvdaļas var arī redzēt. Un tieši tāda ir viņas piedāvātā sēņu zupa! Maltītes noslēgumā „Ceturtā Cēliena” šefpavārs iesaka „Smiltsērkšķu saldējums” no Valmieras pusē audzētām ogām.

Bet restorāns „Rātes Vārti” klientiem piedāvās ēdienu "Hanzas pavāru meistarstiķis", kas ir pļavas ziedu medū cepta spēcinoša rudzu maize ar veldzējošu mājas saldējumu, un "Rātes delikatese", kas ir ceptas liellopa akniņas saldkrējuma sīpolu mērcē ar ābolu, brūkleņu ievārījumu un kartupeļu-kaņepju biezeni.

Čili pica Valmierā savukārt apmeklētājiem piedāvās picu VALMIERA. „Sulīga un sātīga. Krāsaina un daudzveidīga. Garšas piedzīvojums Jums atgādinās Valmieru- tās dinamiku un nemitīgo mainību. Tāpat kā Valmiera- patiks gan bērniem, gan pieaugušajiem,” saka uzņēmuma pārstāvji.

Arī pirmais un vienīgais traktieris Valmierā „Liepziedi un Rozmarīns”, kas arī ir picērija, kurā tiek ceptas īstas itāļu picas ar Toskānas receptēm, malkas krāsnī, dzīvā uguns klātbūtnē, viesiem piedāvās picu, taču – Bruņinieka, kas spēcinās gan miesu, gan garu!

Savukārt Valmieras Vecpuišu parka apskāvienos mājvietu radušais Džeza klubs- restorāns „Parks” piedāvās ēdienu „Gaujas līdaka un sams bekonā”.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
17 EUR
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::6.47571993sec.