Picērija «Čili Pica» atbalsta «Galerija Centrs» vēsturisko vērtību saglabāšanu

Picērija „Čili Pica” atbalsta „Galerija Centrs” vēsturisko vērtību saglabāšanu, restaurējot telpas pagājušā gadsimta trīsdesmitajiem gadiem raksturīgajā stilā.

Picērija „Čili Pica” tirdzniecības centrā „Galerija Centrs” tika atvērta 2006. gada 25. septembrī, bet šī gada 9. aprīlī tika slēgta uz telpu restaurāciju, lai atbalstītu „Galerija Centrs” vēsturisko vērtību saglabāšanu.

„Galerija Centrs” ir viena no vēsturiski nozīmīgākajām celtnēm Rīgā, kas kā aktīva tirdzniecības vieta veiksmīgi darbojas jau kopš 1938. gada. Laikiem mainoties šī iepirkšanās vieta arvien saglabājusi īpašo Rīgas sabiedriskās dzīves simbola statusu. 2006. gadā pēc grandiozas rekonstrukcijas un vērienīgas paplašināšanās pircējus gaidīja jaunais tirdzniecības centrs „Galerija Centrs”, kura ēka celta laika posmā no 1936. līdz 1940. gadam Armijas ekonomiskā veikala (AEV) vajadzībām.

Šī gada 3. maijā tirdzniecības centrā „Galerija Centrs” Rīgā, Audēju iela 16, apmeklētājiem durvis vēra nu jau restaurētā picērija „Čili Pica”. Plašo un mājīgo telpu pirmā stāva interjerā ir atjaunots AEV ēkas trīsdesmitajiem gadiem raksturīgais neoeklektisma stils. Oriģinālie ģipša lējumi, vēsturiskie kolonnu kapiteļi, dekoratīvais apmetums un senlaicīgo fotogrāfiju fragmenti uz sienām ļaus ikvienam apmeklētājam sajust pagājušā gadsimta trīsdesmitajiem gadiem raksturīgo gaisotni. Savukārt pagrabstāva telpas ieguvušas modernu interjeru klusinātos un dabiskos toņos, atjaunotas mēbeles un gaismas ķermeņi. Interjeru veidojusi dizainere Kristīna Kokina.

Restaurētās picērijas platība ir 295 m², tā aizņem divus stāvus, kur izvietoti 32 galdiņi ar 164 sēdvietām.

SIA „Čilija Pizza” mārketinga direktors Arturs Skadmans pauž gandarījumu: „Esam lepni, ka mums ir izdevies sajust un likt mūsu telpām atdzimt pagājušā gadsimta trīsdesmitajiem gadiem raksturīgajā atmosfērā. Priecājamies, ka spējam ar modernām tehnoloģijām radīt senatnīguma auru vēsturiskajā namā. Ceram, ka šo autentisko restorāna atmosfēru novērtēs arī tā apmeklētāji.”

Picērijas piedāvātajā ēdienkartē būs iekļautas 50 dažādu veidu picas dažādām gaumēm, siltie ēdieni, deserti un uzkodas. Katru rītu no plkst. 9:00 būs iespējams baudīt brokastis no brokastu ēdienkartes. Bērniem paredzēta īpaša ēdienkarte ar garšīgiem, jautri rotātiem un apetīti rosinošiem ēdieniem un dzērieniem, par kuriem sakrājot punktiņus, varēs tikt pie dažādām„Čili Pica” dāvaniņām.

„Čili Pica” aicina visus draugus un picu cienītājus apmeklēt atjaunoto picēriju tirdzniecības centrā „Galerija Centrs” Rīgā, Audēju iela 16. Picērijas darba laiks – katru dienu no plkst. 9:00 līdz 22:00.

Informācija par uzņēmumu:

Picēriju tīkls „Čili Pica” Latvijā darbojas kopš 2001. gada, kad Liepājā tika atvērta pirmā picērija „Čili Pica”. Pašlaik tīkla picēriju skaits Latvijā jau sasniedz 24 picērijas, kuras atrodas Rīgā, Liepājā, Jelgavā, Valmierā, Ogrē, Siguldā un Daugavpilī.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 26.04.2024 TALKA | Vīna darītavas "ABAVAS" teritorijā Tukuma TIC
Abavas vīna darītava aicina uz pavasara talku pie sevis Tukuma pusē 26.aprīlī no pulksten 9:00. Būs kopīga apkārtnes, ābeļdārza sakopšana, sidra | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.71868587sec.