Jānis Jenzis: latvieši ir baltas kafijas mīļotāji

Teju katram no mums rīta rituālu neatņemama sastāvdaļa ir kafijas baudīšana. Sarunā ar restorānu ekspertu un vadītāju ( "Kitchen", "Garage" ) Jāni Jenzi centāmies noskaidrot, cik lielu lomu kafija ieņem latviešu dzērienkartē un kādu kafiju izvēlas pats Jānis.

Jau pašā sākumā Jānis Jenzis konstatē faktu, ka tādu dzēriena baudīšanas kvalitāti, kādu ierasts redzēt Itālijā, Spānijā un Portugālē, pie mums nav viegli sasniegt. Perfektu šo rituālu veido tikai perfektu visu posmu kopums, kas ir ūdens un aparātu kvalitāte, kafijas šķirne, piena kvalitāte, bārmeņu kvalifikācija un daudz citas lietas. "Latvijas restorānos, arī pie mums, kafija pārsvarā paliek trešā klientu ekspektāciju sarakstā. Pie mums vispirms nāk baudīt labu vīnu un ēdienu, kas arī tiek komunicēts kā galvenā restorānu misija," stāsta Jānis.

Tomēr tas nenozīmē, ka tāpēc tai nepievērš uzmanību. Restorāni "Kitchen" un "Garage" izvēlējušies Emerald Baltic kafijas piegādātāju, kas tiek miksēta no dažādām šķirnēm. "Paralēli Emerald sadarbojamies arī ar Latvijas kafijas grauzdētavu "Andrito", kas ir roku darba ražotne, kurā katra Brazīlijas, Etiopijas, Kolumbijas un citu audzētājvalstu kafijas pupiņa tiek, tā teikt, "apmīļota" un lolota. Jau tagad vairākos pasākumos servējam šo kafiju un iesakām to arī saviem klientiem."

Par latviešiem runājot, mēs ļoti mīlam baltas kafijas – vienkārši ar pienu, Caffe Latte, Cappuccino, Machiatto un līdzīgas. Jānis apstiprina: "Arī pats dzeru tikai baltu ar cukuru, kā daudzi citi latvieši. Tāpēc arī iespējams tai kafijas kultūrai nav tik augstu prasību, jo īstie profesionāļi jau dzer un novērtē tikai stipru, melnu espresso. Taču to pie mums varam novērot vien pārsvarā tūristu dzērienu izvēlē, kas espresso pasūta pie brokastīm, pusdienām un vakariņām."

Līdz ar to secinām, ka arī rīts vairs nav klasiskais kafijas dzeršanas laiks. Sakarā ar mūsdienu neregulāro dienas ritmu, katram savā laikā ir mošanās un gulēt iešanas laiks. Lai gan novērots, ka daudzo eksotisko ceļojumu rezultātā mūsu tautieši kļuvuši gana kreatīvāki pasūtījumos kā kādreiz, kā arī arvien biežāk tonusa uzturēšanai cilvēki izvēlas labas zaļās tējas.

Vairāk informācijas par restorāniem www.restaurantkitchen.lv un www.garage.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 26.04.2024 TALKA | Vīna darītavas "ABAVAS" teritorijā Tukuma TIC
Abavas vīna darītava aicina uz pavasara talku pie sevis Tukuma pusē 26.aprīlī no pulksten 9:00. Būs kopīga apkārtnes, ābeļdārza sakopšana, sidra | Skatīt vairāk
Latvija
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jūrmalas TIC
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Riga Islande Hotel
,


Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.78092599sec.