Dodies garšu ceļojumā uz viesnīcas Wolmar restorānu "Agnese"

"Kad meitenei Agnesei palika seši gadi, viņa sāka izzināt pasauli ceļojot. Pirmais ceļojums bija uz Somiju, tad sekoja Islande, Slovākija, Spānija, Ēģipte, Grieķija u.c. No katras zemes uz mājām tika atvestas mīļas atmiņas - fotogrāfijas, suvenīri, naudas zīmes un receptes gardām maltītēm. Atnāciet un izbaudiet to visu Agneses restorānā!"

Tik intriģējošu ielūgumu var saņemt ikviens, kurš ieskatīsies viesnīcas Wolmar interneta mājas lapā. Kas tad ir noslēpumainā meitene vārdā Agnese, kādas pārmaiņas šogad piedzīvojusi viesnīca Wolmar un kāds ir "Gardēžu pastaigas" stāstu turpinājums restorānā "Agnese"? To sarunā atklāj viesnīcas direktore Liāna Dance:

Kāds ir stāsts par restorānu "Agnese"?

Liāna Dance: Pirms divpadsmit gadiem tika izveidota viesnīca Wolmar un līdz ar to arī restorāns. Tas tika nodēvēts par godu manai meitai Agnesei. Vismaz reizi gadā kopā ar meitu braucam atpūsties ārpus Latvijas. Tad, protams, neizpaliek arī citu zemju kultūras, tai skaitā arī ēdienu baudīšana. No katra ceļojuma tiek atvesta arī pa kādai jaunai un interesantai receptei, ko cenšamies ieviest restorāna ēdienkartē.

Kolekcija tiek nemitīgi papildināta, un tas piešķir restorānam īpašu internacionālu noskaņu....

Liāna Dance: Tā var teikt. Atvestos suvenīrus izmantojam arī restorāna interjerā. Piemēram, sienas rotā dažādu valstu naudas zīmes, kas ievietotas nelielos rāmīšos. Arī klientu loks mums ir visai plašs: te maltīti ietur ne tikai vietējie iedzīvotāji, bet arī ārzemju viesi, kas nakšņo viesnīcā. Tāpēc arī restorāna ēdienkarte ir diezgan internacionāla, piedāvājot gan dažādus Eiropas valstu ēdienus, gan arī neaizmirstot par latviešu virtuvi un vietējo produktu lomu tajā.

Pastāsti spilgtākās atmiņas no kāda ceļojuma!

Liāna Dance: Viens no eksotiskākajiem ceļojumiem bija brauciens uz Islandi. Skarbā un skaistā daba ar sēravotiem, ūdenskritumiem un geizeriem joprojām spilgti palikusi atmiņā. Kaut arī mēs aktīvi nebaudījām restorānu piedāvājumus tur esot, toties nodibinājām kontaktus un pašlaik ēdienkartē piedāvājam zivis no šīs valsts, kuras piegādā mūsu pašu tautieši.

Ieviest jaunas receptes restorāna ēdienkartē noteikti ir arī liels izaicinājums, nepietiek ar jaunu recepti, jāizvērtē arī pieprasījums. Kā top jūsu restorāna ēdienkarte?

Liāna Dance: Tas, protams, ir visas komandas darbs un nopelns. Bez komandas nekas nenotiek. Esmu pateicīga saviem darbiniekiem. Daļa no tiem ir ar mani kopā no pirmās dienas. Nav viegli strādāt šajā sfērā, bet es augstu novērtēju viņu uzticību man. Šajos gados ir gājis visādi, bet mērķis mums visiem ir kopīgs – turpināt attīstīties. Dzīvē jau arī viss mainās. Viesi arī kļūst prasīgāki un izvēlīgāki, tāpēc tikai kopīgā komandas darbā spējam tikt līdzi un būt tur, kur esam. Tāpat ēdienkartes tapšanā lielu lomu spēlē arī iegūtās zināšanas, apmeklējot seminārus. Sekojam līdzi jaunākajām tendencēm gan dažādos pašmāju kulinārijas raidījumos, gan eksperimentējam paši. Vērojam, kāds ir mūsu klientu pieprasījums un lielu uzmanību pievēršam klientu atsauksmēm. Dažkārt kāds ēdiens, kas tiek ieviests, neizpelnās tik lielu klientu interesi, kā sākotnēji cerējām, tad attiecīgi reaģējam un veicam izmaiņas. Faktiski tas ir tāds dinamisks visas komandas darbs, kas ļauj ēdienkartei gala rezultātā izkristalizēties.

Valmieras "Gardēžu pastaigā" piedāvājat nobaudīt grilētas cūkgaļas ribiņas medus - citrona marinādē ar dzērveņu mērci. Kādi ēdieni vēl ir iecienīti restorānā "Agnese"?

Liāna Dance: Cūkgaļas ribiņas ir bijusi pārbaudīta recepte jau no iepriekšējiem gadiem. Tāpat jau cenšamies strādāt uz dažādiem sezonālajiem piedāvājumiem, izmantojot ekoloģiski tīrus vietējos produktus. Piemēram, visas garšvielas: rozmarīns, timiāns, baziliks u.c. ir audzētas tepat manas mammas dārzā un siltumnīcā. Arī dekoriem uz restorāna galdiņiem izmantojam pašu dārzos audzētus ziedus. Piedāvājam arī vietējās zivis no Burtnieku ezera, vietējās ogas, dārzeņus. Ārzemju viesiem arī ir interesanti nobaudīt vietējo produkciju. Vasarā akcents tiek likts uz grila ēdieniem, bet šobrīd aktuāls ir rudens piedāvājums ar jēra un vistas gaļas podiņiem, jauniem zivju ēdieniem, kā arī desertu no rudzu maizes ar plūmēm, biezpiena krēmu un smiltsērkšķu mērci.

Atskatoties uz savu 12 gadus ilgo pieredzi ēdināšanas jomā, kā Tu vērtē, kas ļauj saglabāt interesi klientos palikt uzticīgiem konkrētam restorānam?

Liāna Dance: Restorāna darbībā galvenie atslēgvārdi noteikti būs "baudāms ēdiens". Bet, skatoties plašāk, es teiktu, ka tās ir pozitīvas emocijas. Tajās apvienojas viss: gan garda maltīte, gan patiess smaids no personāla, nepiespiesta, brīva un mājīga atmosfēra. Un to mēs saviem klientiem cenšamies piedāvāt.

Šogad arī viesnīca Wolmar ir piedzīvojusi ievērojamas pārmaiņas...

Liāna Dance: Taisnība. Šī gada sākumā mēs iesākām viesnīcas foajē rekonstrukciju. Dažādi uzlabojumi jau notiek ik pa laikam, tas ir nepārtraukts process. Bet tā kardināli viens no lielākajiem ieguldījumiem pagājušajā gadā bija lifta izbūve kāpņu vietā. Tas gan nenozīmē, ka viesnīca palikusi bez kāpnēm (aut. – smejas). Tagad viesnīcai ir gan lifts, gan vēl divas kāpnes. Darba process bija interesants, tapa arī jauns interjers ar vietējo dizaineru palīdzību. Labiekārtošanas darbi joprojām turpinās. Tā kā Wolmar ir pilsētas vēsturiskais nosaukums, tad pilsētas motīvs dominē arī viesnīcas gaiteņos, kuri nodēvēti Valmieras ielu nosaukumos - Tērbatas, Gaujas, Jaunā iela. Līdz ar to viesnīcas telpās plānojam turpināt pilsētas motīvu attīstīt arī turpmāk.

Viesnīcas un restorāna vārdā vēlos pateikties Valmieras iedzīvotājiem un mūsu klientiem, kas iemīļojuši restorānu "Agnese". Klientu labās atsauksmes ir vislabākais mūsu ikdienas darba novērtējums. Vietējiem iedzīvotājiem iesaku izmantot arī citus viesnīcas pakalpojumus. Tuvojas aukstais laiks, tāpēc ikviens ir mīļi aicināts sasildīties jaukā pirtiņā, atzīmēt mūsu svinību zālē arī savus patīkamākos dzīves notikumus!

 

Īpašais "Gardēžu pastaigas" piedāvājums restorānā "Agnese":

 
Grilētas cūkgaļas ribiņas medus - citrona marinādē ar dzērveņu mērci
(4 porcijām)
 
Nepieciešams:
• Svaigas cūkgaļas ribiņas 1400 g
 
Marinādei:
Eļļa 100g
Citrona sula 2 ēdamk.
Medus 1 ēdamk.
Sasmalcināti ķiploki 1 ēdamk.
Sāls, pipari
Saldā čilli mērce 0,5 tējk.
 
Mērcei:
Svaigas vai saldētas dzērvenes 100g
Sarkanvīns 40 ml
Medus 1-1.5 tējk.
Ķiploka daiviņa 1gb
Rozmarīna zariņš
 
Pagatavošana:
Marinādes sastāvdaļas samaisa, pēc tam ierīvē ribiņas. Noliek vēsumā iemarinēties uz 3 stundām.
Ribiņas apcep sakarsētā pannā, pēc tam gatavo krāsnī 1800C temperatūrā 10-15 min. vai gatavo uz grila.
 
Mērces pagatavošana:
Dzērvenes liek katliņā, pievieno rozmarīna zariņu, ķiploka daiviņu un vīnu.
Uz lēnas uguns vāra apmēram 10 min, tad pievieno medu un turpina vārīt līdz mērce sabiezē.
 
Šefpavāra ieteikums:
Pasniedz ar svaigiem lapu salātiem vai krāsnī ceptiem kartupeļiem, klāt piedzerot Valmieras kefīru vai alu.

Vairāk informācijas par viesnīcu Wolmar un restorānu "Agnese" interneta vietnē www.wolmar.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.55946684sec.