Bibliotēka No1 šefpavārs Māris Jansons dalās pieredzē par restorāna aizkulisēm

Restorāns Bibliotēka No1 pārsteigs gan internacionālas virtuves, gan pašmāju virtuves cienītājus. Šefpavārs Māris Jansons aizrautīgi stāsta par latviešu produktu izmantošanu restorāna ēdienu gatavošanā, lieliski orientējas produktu piedāvājumā visā pasaulē un skaidro mūsdienu Latvijas virtuvi.

"Protams, maksimāli cenšamies izmantot Latvijā ražotus un audzētus produktus, bet nesezonas produktus, jūras veltes, jēra, liellopa un vistas gaļu iepērkam no citām valstīm. Iegādājamies Īrijā audzētu jēra gaļu, ASV un Argentīnā audzētu augstākā labuma liellopa gaļu, kas ir sulīga un mazliet ieskābena, Francijā augušas vistas, kas ir audzētas 88 dienas," stāsta Māris Jansons. Šobrīd Latvijas lauksaimnieki nespēj piegādāt augstākā labuma liellopa, vistas un jēra gaļu, bet cerams, ka lauksaimnieki sasparosies un spēs izpildīt augstās prasības, lai restorāna klienti baudītu ne tikai Latvijā gatavotu, bet arī audzētu ēdienu.

Restorāna ēdienkartē ir plašs piedāvājums ar Latvijā iegūtām zivīm, kā zandarts, store, nēģis, reņģes, vēdzele. Bibliotēka šefpavārs: "Nēģus piegādājam no Carnikavas zvejniekiem, jo tur augušie nēģi ir vistīrākie un labākie. Īpaša loma ēdienkartē veltīta reņģēm, kas veidota pēc manas receptes un ir ļoti pieprasīts ēdiens restorāna klientu vidū." Šobrīd restorānā pieejama arī brieža gaļa gan steiks, gan tartars. 

"Iespējami daudz izmantojam arī Latvijā augušus dārzeņus, augļus un ogas, protams, šobrīd lietojam dārzeņus, ko var uzglabāt ilgāk, piemēram, rutkus, ziedkāpostus. Ziemā ir grūtāk ar kvalitatīvu zaļumu iegādi, tomēr sadarbojamies ar latviešu zaļumu un salātu audzētājiem, kuri arī ziemā audzē šos produktus," tā Māris Jansons. Arī piena produktus, maizi, medu restorāns piegādā no latviešu zemniekiem.

Restorānam Bibliotēka No1 ir svarīgi augsti standarti, tāpēc sadarbojas tikai ar uzticamiem un sevi pierādījušiem piegādātājiem, lai produktu kvalitāte dažādās piegādes reizēs neatšķiras.

Ja kaut nedaudz ierosinājām apetīti, tad atliek vien doties uz restorānu Bibliotēka No1 Tērbatas ielā 2, Rīgā, un nobaudīt, piemēram, biezpiena krēmu, kura sastāvā rupjmaizes drumstalojums, ziedputekšņi, ķirbju sorbets, dzērveņu gels un rudzu biskvīts.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.restoransbiblioteka.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 26.04.2024 TALKA | Vīna darītavas "ABAVAS" teritorijā Tukuma TIC
Abavas vīna darītava aicina uz pavasara talku pie sevis Tukuma pusē 26.aprīlī no pulksten 9:00. Būs kopīga apkārtnes, ābeļdārza sakopšana, sidra | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.61972284sec.