Cotton šefpavārs un līdzīpašnieks Heinrihs Erhards maksimāli izmanto vietējos produktus

Aizvien populārāk kļūst uzturā lietot sezonas un vietējos produktus, kā arī arvien vairāk cilvēku pievērš uzmanību produktu izcelsmei un to ražošanas procesam. Restorāns "Cotton" ir vieta, kur pavisam noteikti atbalsta Latvijas produktu un ēdienu gatavošanā cenšas izmantot sezonālos produktus. Vairāk par produktiem ēdienu gatavošanā pastāstīja restorāna "Cotton" šefpavārs un līdzīpašnieks Heinrihs Erhards.

"Pilnībā atbalstu Latvijas ražotājus un zemniekus. Pēc iespējas vairāk ēdienu gatavošanā cenšos izmantot tieši Latvijā audzētus produktus. Vasarā un rudenī izmantojam tikai Latvijā augušus dārzeņus, zaļumus, augļus un ogas. Arī ziemā cenšamies izmantot tepat Latvijā augušus dārzeņus, izmantojam selerijas, bietes, kāļus, kolrābjus, ķirbjus," par izmantotajiem produktiem stāsta Heinrihs Erhards.

Restorāna "Cotton" šefpavārs un līdzīpašnieks Heinrihs Erhards informē, ka sadarbības partneru skaits Latvijā ir ļoti liels. "Sadarbojamies ar zemnieku saimniecību "Eicēni" Straupē, kas piegādā dārzeņus, graudaugus un marinējumus, DUO AG piegādā visa veida spiestās eļļas – no linsēklām, ķirbju sēklām, riekstiem un citiem produktiem, Mottra kompānija piegādā stores, kā arī no vietējiem zemniekiem tiek iepirktas šitaki sēnes, austersēnes, paipalu olas, kazas siers, medus un citi produkti," atklāj Heinrihs Erhards.

"Cenšos vismaz reizi gadā doties uz tām zemnieku saimniecībām, ar kurām sadarbojamies. Ar zemniekiem runāju par plānoto sortimentu, apskatu vietu, kur tiek audzēti produkti restorānam. Kā arī bieži vien rezervēju dobes, kurās vēlos, lai aug dārzeņi vai garšaugi tieši "Cotton" restorānam," stāsta "Cotton" šefpavārs. Viņš arī novērojis, ka reti nākas sastapt cilvēkus, kuriem dārzeņu, augļu un ogu audzēšana ir bizness. Lielākoties viņiem šis darbs esot sirdslieta.

Pozitīvi tas, ka šefpavāra Heinriha Erharda restorāna ēdienus iespējams mēģināt arī pagatavot mājās, proti, pavāra zīmols "HE's" nācis klajā ar savu produktu līniju. Heinrihs Erhards dod ne tikai iespēju nobaudīt ēdienu restorānā, bet arī paņemt uz mājām - iegādāties produktus un pagatavot gardu, veselīgu un sezonālu maltīti mājās. Restorāna "Cotton", kā arī Vīna studijas plauktos pieejama virkne pavāra Heinriha īpaši pagatavotu produktu līdzi ņemšanai, kas mājās gatavotajam ēdienam piešķirs restorāna garšu.

Heinrihs Erhards un viņa radītais "HE's group" patiesi minams kā biznesa veiksmes stāsts. Pieredzes bagātais Heinrihs Erhards, kurš smēlies pieredzi ne vienā vien Ņujorkas un Parīzes zvaigžņu restorānā, atklāj, ka "HE's group" pievienojies bistro "Priedaine" Rīgā, Strēlnieku ielā 1A, kas durvis vērs aptuveni pēc mēneša. "Bistro "Priedaine" piedāvāsim ēdienus tikai no sezonālajiem un Latvijas vietējiem produktiem, līdz ar to arī ēdienkarte nebūs plaša. Atceros, ka sāku strādāt "Botanica cafe", piedāvājām tikai piecu veidu pamatēdienus. Daudziem tas likās kaut kas neiedomājams. Šobrīd cilvēki saprot un cenšas izvēlēties sezonālos ēdienus, līdz ar problēmas nerada tas, ka ēdienkartē piedāvāto ēdienu skaits ir mazāks, nekā iespējams daudziem ierasts," tā "HE's group" radītājs Heinrihs Erhards.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.hegroup.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 20.04.2024 Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ Tukuma TIC
20. aprīlī aktīvie tukumnieki un viesi aicināti uz Tukku Magi pagalma sakopšanas talku no pulksten 9:00 Pasta ielā 26. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44927502sec.