Lido sāk piedāvāt Latvijā unikālu dabīgas kafijas šķirni

Viens no lielākajiem ēdināšanas uzņēmumiem Latvijā LIDO, sadarbībā ar Baltijā lielāko kafijas ražotāju Löfbergs Lila Melnā kafija pirmo reizi Latvijā piedāvā dabīgo kafijas šķirni Cumbia. Tā ir īpaši stipra espresso kafija ar rozīņu saldumu, elegantu kakao smaržu un mandeļu liķiera pēcgaršu.

"Analizējot patērētāju vēlmes, esam noskaidrojuši, ka kafijas cienītāji arvien vairāk novērtē dzēriena garšas nianses un kvalitātes zīmi, tādēļ LIDO sāk piedāvāt pasaulē atzīto dabīgās kafijas šķirni Cumbia," komentē AS LIDO valdes priekšsēdētāja Rita Auziņa. "Šī ir unikāla pieredze Latvijā, kad bistro tipa ēdināšanas uzņēmumā tiek piedāvāta ekskluzīva kafijas šķirne. Turpmāk to mūsu apmeklētāji varēs baudīt kopā ar tādiem sezonas konditorejas meistardarbiem kā smiltsērkšķu, ābolu, riekstu, dzērveņu pīrāgiem."

Cumbia par ekskluzīvu padara īpašā gatavošanas pieeja – kafijas pupiņas tiek grauzdētas lēni, mazos apjomos un tās izgatavošana ir cilvēku roku darbs, un šī kafija ir sertificēta kā ekoloģisks produkts. Šo kafijas pupiņu audzētāji ir godīgi tirgotāji, ko apliecina viņiem piešķirtā Fairtrade kvalitātes zīme.

"Löfbergs Lila" grupas sastāvā esošā uzņēmuma "Melnā kafija" ģenerāldirektors Mārtiņš Čakste uzsver: ”Līdz šim kafijas šķirne Cumbia latviešiem asociējusies ar Kolumbijas mūzikas un deju stilu. Taču tagad ir iespēja pārliecināties, ka Kolumbija ir ne tikai karstasinīgu deju dzimtene, bet arī izcilas kafijas audzētājvalsts. Karību jūras krastā audzētās kafijas pupiņas, samaisot ar pupiņām, kas audzētas Gvatemalā un Etiopijā, esam spējuši izveidot īpaši augstas kvalitātes produktu – kafiju Cumbia. Latvijā šī kafija ir absolūts jaunums un pieejama tikai LIDO restorānos."

Pasaulē atzīti degustatori ekskluzīvo Cumbia raksturo kā negaidītu jaunumu kafijas pasaulē. Cumbia jau kļuvusi populāra kā čempionu kafija - to čempionātos izmanto pasaulē labākie baristas.

Uzņēmums LIDO dibināts 1987. gadā un specializējas sabiedriskās ēdināšanas uzņēmuma tīkla izveidē un apkalpošanā. Uzņēmums pirmais Latvijā ieviesa atklātās virtuves koncepciju pārskatāmai ēdienu gatavošanai, kā arī izstrādāja LIDO raksturīgo interjeru un mēbeļu dizainu.  2012. gadā uzņēmums tika pārveidots no SIA par AS, un tā struktūrā ietilpst Rīgā strādājoši deviņi bistro (LIDO Alus sēta, LIDO Dzirnavas, LIDO Vērmanītis, LIDO Ģertrūde, LIDO Krievu sēta, LIDO Spice, LIDO Lidosta un LIDO Atpūtas centrs un tā restorāns, Ķirsons Māja, LIDO bistro Tallinā, gaļas un kulinārijas ražošanas bāze, alus darītava, konditoreja un divi veikali Rīgā un Liepājā. Uzņēmums nodarbina vairāk nekā 850 darbiniekus.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.lido.lv

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Latvija
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.682307sec.