Kafejnīcā Francijā nepieklājīgiem klientiem jāmaksā vairāk

Informācija uz izkārtnes kādā Nicas kafejnīcā liecina, ka tējkarote pieklājības no klienta puses prieka mirkli pie kafijas tases šeit ļauj baudīt par ievērojami saldāku cenu.

Ja klients, ierodoties kafejnīcā "Le Petite Syrah" Francijas dienvidu kūrortpilsētā Nicā, pasūta "kafiju", viņam jāšķiras no septiņiem eiro, savukārt klāt pievienojot frāzi "lūdzu", cena samazinās līdz 4,25 eiro.

Taču, ja klients savu pasūtījumu veic ar frāzi "Labrīt, man, lūdzu, vienu kafiju", "pieklājības atlaide" ir vēl ievērojamāka – šādā gadījumā tasīte kafijas maksā tikai 1,4 eiro.

Taču kafejnīcas īpašnieks Fabriss Pepino norāda, ka šāda pieeja ir gandrīz vai nepieciešama.

"Mēs pamanījām, ka ap pusdienlaiku ļaudis kļūst nedaudz īgnāki un nervozāki. Pasūtot tasi kafijas, šādi viņi reizēm izturējās arī pret mums," viņš stāsta.

Izkārtne, kurai līdzīgas Pepino manījis Itālijā un citviet Francijā, sākotnēji tika uzstādīta tikai kā joks. Viņš atzīst, ka par kafiju klientiem nekad nav prasījis vairāk kā vienu eiro un 40 centus. "Es pat domāju, ka tas būtu nelikumīgi," viņš piebilst. Tomēr, pateicoties savdabīgajai norādei, viņa klienti nu sākuši izturēties citādi.

"Sākumā viņi mēdza sacīt: "Sveicināti, jūsu augstība, vai jūs, lūdzu, nepasniegtu man tasīti šīs debešķīgās kafijas,"" stāsta Pepino. "Viņi pārspīlēja ar pieklājību un centās izpelnīties kafiju par brīvu."

Tomēr kopumā, pēc viņa domām, izkārtne klientus uzjautrina un pat nomierina.

"Šī izkārtne ir apliecinājums tam, ka galu galā mēs visi esam cilvēki – nav svarīgi, vai klients ir prezidents," atzīst kafejnīcas īpašnieks.

Pepino bijis ārkārtīgi pārsteigts, kad kafejnīcas izkārtnes foto, kuru garāmejot bija iemūžinājis kāds žurnālists, izpelnījās ievērojamu uzmanību sociālo tīklu lietotāju vidū. Drīz vien ar viņu sazinājās pat Francijas telekanālu pārstāvji.

"Pasaule ir pārāk strauja," atzīst Pepino. "Tā dara mūs pārāk nervozus."

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
 Jāņa Šipkēvica koncerts Valmieras TIC
3. maijā, 22:00 ielūdzam uz SHIPSEA | Jāņa Šipkēvica koncertu balsij, klavierēm un neredzamam korim. | Skatīt vairāk
25 EUR
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē Baltic Beach Hotel & SPA
18. maijā, atklājot sezonu, aicinām visus uz garšīgu un smaržīgu Grill ballīti pludmalē. Plašs grilēdienu klāsts, muzikāli priekšnesumi un | Skatīt vairāk
Atlaide auto nomai Bahreinā Europcar
Persijas līča debeszilajos ūdeņos atrodas apslēpts dārgakmens, kas gaida izpēti — Bahreina. Nepalaid garām, rezervē tūlīt un saņem 20% atlaidi. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.80136108sec.