Kā Jūrmalas restorānā Pintxo Travelnews.lv redakcija pavadīja pirmo 2014. gada dienu

2014. gada pirmās dienas pēcpusdiena Jūrmalā ir klusa un romantiska. Pastaigājoties pa pludmali no Dzintariem līdz Majoriem, jūra ne reizi neiešalcas. Tālumā spīd kuģu spožās gaismas, pludmalē "gozējas" no smiltīm veidots zirgs. Pilsētu un pludmali joprojām rotā svētku rotājumi un gaismiņas.

Arī Jomas iela ziemā, pat šādā zaļā ziemā, ir ar īpašu atmosfēru. Šķiet cilvēki, kuri tur pastaigājas, neskaita laiku un priecājas par dzīvi. Tā staigājot nonākam līdz restorānam Pintxo, kas atrodas Jomas ielas gandrīz pašā galā, Dzintaru pusē. Šis restorāns viesus gaida no 2013. gada vasaras, kad notika tā atklāšana (atklāšanas foto - šeit). Jaunā gada pirmās dienas vēla pēcpusdiena šajā restorānā ir rosības pilna. Tuvojoties vakaram, teju visi galdiņi jau aizņemti.

Kāpēc Pintxo?

Spānijas ziemeļos, it īpaši basku zemē un Navarras apgabalā, ir tradicionāla uzkoda, kuru vietējie, satiekot radus un draugus, bauda pie glāzes laba vīna. Vārds tapis no tā, ka uzkodas un "tapas" tiek uzdurtas uz "Pintxo" – spāņu (katalāniešu) valodā iesmiņi.

Ko baudīt?

Restorāna piedāvājumā ir Vidusjūras un sezonālie ēdieni, kā arī bērnu ēdienkarte. Pateicoties restorāna pavāriem, Travelnews.lv redakcijai bija iespēja baudīt sezonālu burkānu krēmzupu ar tīģergarneli, paelju ar vistas fileju un safrānu un debešķīgu Pintxo šokolādes - maskarpones siera kūku, kas pasniegta ar jāņogu mērci. Papildus tiek pasniegtas siltas maizītes šķēles un sviests. Ēdieniem iespējams pieskaņot arī vīnu. Dzērienu kartē pieejams arī plašs citu dzērienu klāsts. Bet vēlreiz ielūkojoties ēdienkartē, redzams, ka iespējams baudīt arī uzkodas, piemēram, Grilētas tīģergarneles ar gvakamoli, kūpinātu lasi un svaigu baziliku vai Kazas sieru uz grauzdētas maizes šķēlītes ar tomātu-čili ievārījumu, neiztikt arī bez zupām un salātiem, kā arī pamatēdieniem, kuru sastāvā pieejami gan jūras produkti, gan gaļas. Gardēži un saldummīļi, ko sev sirdij tuvu atradīs desertu izlasē, bet bērni varēs baudīt maltīti no bērnu ēdienkartes. 


Ar ko kopā doties?

Ar ko vien sirds vēlas! Divnieku galdiņi būs piemēroti pāriem. Pieejami arī četrvietīgi galdiņi ar ērtiem dīvāniem. Savukārt lielākām kompānijām piemēroti būs augstie galdi, kur varēs sasēsties līdz pat 12 viesiem. 

Un galu galā, kāpēc vērts apmeklēt Pintxo - lielisks ēdiens, mājīga atmosfēra un ērta atrašanās vieta. Turklāt Jūrmalā no oktorba līdz aprīlim ir bezmaksas iebraukšana, kas pilsētas apmeklējumu padara vēl ērtāku. Var izmantot arī ērto vilcienu satiksmi, bet vasarā nav nekā labāka, kā brauciens ar velosipēdiem pa Jūrmalas ieliņām un veloceliņu Jūrmala - Rīga.


Vairāk informācijas interneta vietnē www.pintxo.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 20.04.2024 Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ Tukuma TIC
20. aprīlī aktīvie tukumnieki un viesi aicināti uz Tukku Magi pagalma sakopšanas talku no pulksten 9:00 Pasta ielā 26. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.86260796sec.