Dikļu pils šefpavārs: «Francijas virtuvei raksturīgi viegli ēdieni»

28. un 29. martā Dikļu pilī notiks ikgadējās Francijas dienas, kuru laikā īpašs uzsvars tiks likts uz pils šefpavāra gatavotiem Francijas virtuves ēdieniem. Lai uzzinātu, kas tiks galdā celts šo dienu laikā un kas raksturo slaveno franču virtuvi, uz sarunu aicinājām Dikļu pils šefpavāru Jāni Siliņu. Jānis slaveno franču virtuvi ne tikai studējis grāmatās, bet arī praktizējis pie Mārtiņa Sirmā un iepriekšējā pils šefpavāra Valtera Zirdziņa.

"Pēc ziemas, kad cilvēki ir noilgojušies pēc pavasara svaiguma, organizējam Francijas dienas, kuru laikā atmosfēra un ēdiens aizved uz gardēžiem tuvo Franciju," tā Jānis Siliņš. Šefpavārs norāda, ka Francijas dienu ēdienkartē iekļauti gan vietējie, gan produkti, kas vesti no Francijas. "Franču virtuvi raksturo zivis un jūras produkti, ko izmantojam ne tikai īpašās dienās, bet arī ikdienā. Vienīgi Francijas dienu ēdienkartē iekļautais zandarts nācis tepat no Latvijas, savukārt vēži, snaperis, kas ir asaru dzimtas zivs, gan nākuši no Francijas. Tāpat jēra gaļu, vīnogas, kastaņus un citronus restorānam piegādā no Francijas," stāsta šefpavārs.  

Jānis Siliņš turpina: "Franči mīl vieglus ēdienus, tāpēc arī izvēlas gan zivis un jūras produktus, gan putnu gaļu. Arī pašam pie sirds iet Francijas ēdieni, īpaši zivis, jo esmu aizrautīgs makšķernieks."

Francijas dienu ēdienkartē iekļauta arī mežacūkas gaļa, ko nomedījis pats pils saimnieks. Būs arī īpaša mežacūkas muguras (Kadiķos un vīnogās izturēta mežacūkas mugura, kastaņu ragū, stobru kaula buljona mērce) servēšana viesu acu priekšā, kurā piedalīsies pats restorāna virtuves saimnieks Jānis Siliņš.

Uz tikšanos Dikļu pilī!

Informācija par Francijas dienām:

Francijas dienas atklāsim, 28. martā, kad pils restorāna šefpavārs Jānis Siliņš vakariņas aicinās izbaudīt vieglā sveču gaismāa, ļaujot attīstīties garšas un smaržas maņām. Par muzikālo baudījumu restorānā šajā dienā rūpēsies vienmēr šarmantā akordeoniste Evita Dūra, kura izpildīs skaistākos šansonus.

Sestdien, 29. martā plkst. 15:00, pils Lielajā zālē iepriecinās kvartets Undertango, kurš ir Latvijā populārākais tango ansamblis. Tā sastāvā ir Mārtiņš Zilberts (klavieres), Gidons Grīnbergs (vijole), Evita Dūra (akordeons), Viktors Veļičko (kontrabass).

Visi dalībnieki ir akadēmiski izglītoti mūziķi un strādā savā darbības laukā - Latvijas Nacionālajā simfoniskajā orķestrī, Latvijas Nacionālajā operā, ir mācībspēki Latvijas Mūzikas akadēmijā.

Arī šajā dienā Jānis Siliņš, iedvesmojoties no Francijas virtuves delikatesēm un gadsimtos pārbaudītajām metodēm, Evitas Dūras izpildīto melodiju pavadībā, būs parūpējies par īpašu 5-kārtu maltīti.

Ikvienam viesim, kurš rezervēs kādu no īpašajiem Francijas dienu piedāvājumiem līdz 21. martam, BŪS IESPĒJA LAIMĒT JAUNO RENAULT SCENIC UZ VISU FRANCIJAS DIENU NEDĒĻAS NOGALI. Izloze notiks 24. martā, kad arī tiks paziņots uzvarētājs.

Pasākuma atbalstītājs SIA Tehauto, Renault oficiālais pārstāvis Vidzemē.

Biļetes cena uz grupas Undertango koncertu – 10 EUR / 7.02 Ls. Biļetes iespējams iegādāties Dikļu pilī un Biļešu paradīzes kasēs.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.diklupils.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
Latvija 5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Uzņēmumi


Rixwell Segevold Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.02381802sec.