Avalon šefpavāre par pirmajām pavasara dāvanām, kas iekļautas restorāna ēdienkartē


Pavasarim arvien vairāk ienākot mūsu sirdīs un domās, pavasari ienesam arī uzturā. Ko šajā pavasarī ir sarūpējis Rīgas viesnīcas Avalon restorāns, jautājām restorāna šefpavārei Dacei Gribustei.

"Aprīlī viesiem piedāvāsim tematisko zaķskābeņu ēdienkarti. Varēs baudīt sparģeļu, zaķskābeņu krēmzupu, krāsnī ceptu Baltijas jūras siļķīti ar zaķskābeņu mērcīti un rabarberu - zaķskābeņu sorbertu. Savukārt no 5. līdz 11. maijam piedalīsimies Live Riga organizētajā Rīgas restorānu nedēļā, kuras laikā gardēži varēs trīs ēdienus nobaudīt vien par 15 eiro," informē šefpavāre Dace Gribuste.

Dace uzsver, ka pavasarī ir nepieciešams organismu palutināt ar vērtīgām uzturvielām. Tādēļ īpaši tiek piedomāts par uzturvielām bagātu produktu izmantošanu ēdienu pagatavošanā. "No jaunās pavasara ražas jau izmantojam pirmos pavasara spinātiņus, redīsus un lociņus. Zaļumus audzējam arī paši, bet labprāt uzticamies arī sadarbības partneriem, kuri restorānam piegādā ekoloģiskās saimniecībās augušas garšvielas un zaļumus. Tāpat pavasara ēdienkartē esam iekļāvuši arī kazas sieru, kas ar savām īpašībām spēj bagātināt cilvēka organismu ar vitamīniem, olbaltumvielām, dzelzi, kalciju. Svarīgi, ka tas nesatur daudz kalorijas, kas īpaši ir svarīgi tuvojoties vasaras sezonai."

Tā kā pludmales sezona vairs nav aiz kalniem, šefpavāre iesaka dažus ēdienus no restorāna ēdienkartes, kas vienlaicīgi gan remdēs izsalkumu, gan attīrīs organismu. "Baudiet tunča tartaru ar jūras kāpostiem un paipaloliņu, spinātu salātus ar kazas sieru un lazdu riekstiem vai zandarta fileju ar topinambūru biezeni un brokoļu asniņiem."

Dace saka, ka viņai pavasarī īpašs prieks ir par katru izdīgušu zaļumiņu, svaigajām kļavu un bērzu sulām un kur nu vēl garšīgais rabarberu laiks... "Lai pirmie pavasara ziedi, maigie saules stari un marta vējš atnes garšīgu ideju piepildījumu," sarunas nobeigumā Travelnews.lv lasītājiem vēl šefpavāre.


Vairāk informācijas interneta vietnē www.hotelavalon.eu

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45493698sec.