Šī vasaras top produkti ir zirņi, vēži un ērkšķogas

Vasaras sezonā Rīgas restorāni projekta "Gaumīgi Garšīgā Galvaspilsēta – Rīga" ietvaros aicina interesentus nodoties gastronomiskam ceļojumam un nobaudīt ēdienus, kuru gatavošanā izmantoti zirņi, vēži vai ērkšķogas. Projektu jau trešo gadu realizē Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs (RTAB) sadarbībā ar Pavāru klubu.

Kā norāda restorāna Le Dome šefpavārs Māris Astičs, kurš projektā piedalās jau no pirmās dienas, "visi produkti, kas aug pie mums ir unikāli un laba pavāra rokās no tiem tiek radīti augstvērtīgi ēdieni. Es uzskatu, ka jebkurš produkts ir jāciena un jāliek galdā uzsverot tā unikālo garšu. Latvijas pirmās ogas, pirmie dzinumi vienmēr rada sajūsmu gan klientu, gan šefpavāru vidū. Ir patīkami strādāt ar kvalitatīviem pašmāju produktiem un viesiem ar lepnumu teikt -  jā, tie ir Latvijā audzēti produkti. Šīs vasaras noteiktie produkti tiešām ir tas, ar ko mēs varam īpaši lepoties un izcelties citu vidū. Vienmēr produktiem ir jādod arī otrā iespēja. Tas nozīmē ka nevajag aizmirst mūsu unikālās dabas veltes."

Jūnijā, jūlijā un augustā restorānu ēdienkartēs atradīsiet tādus ēdienus kā upes vēžu krēmzupu ar pikantiem foreles sainīšiem,  ērkšķogu mandeļcepumus, cukurzirņu-citronmelisas saldējumu, aļģu lapās ceptus vēžu rullīšus, cukurzirņu-jogurta krēmzupu ar drupinātu ķimeņu sieru un daudzus citus.

Projekta "Gaumīgi Garšīgā Galvaspilsēta – Rīga" mērķis ir stiprināt Rīgas kā Baltijas gastronomijas galvaspilsētas tēlu un vienlaikus veicināt restorānu kultūras attīstību Rīgā.

Lai iegūtu papildu informāciju par projektu, kā arī iepazītos ar tā dalībniekiem un to speciālajiem piedāvājumiem, apmeklējiet:

www.liveriga.com/lv/7021

www.liveriga.com/lv/7028-restorani-2014

PAR RĪGAS TŪRISMA ATTĪSTĪBAS BIROJU (RTAB)

2009.gada 28.oktobrī LR Uzņēmumu reģistrā reģistrēts nodibinājums Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs (RTAB). Tā dibinātāji ir Rīgas dome, aviosabiedrība airBaltic, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija (LVRA) un Latvijas Tūrisma Aģentu asociācija (ALTA). RTAB nodarbojas ar tūrisma veicināšanu un Rīgas tūrisma iespēju popularizēšanu ārvalstīs.

RTAB dibinātāju balsu sadalījumā 70% pieder Rīgas domei, bet pārējiem dibinātājiem aviosabiedrībai airBaltic, LVRA un ALTA - katram 10%. RTAB kā savas darbības un LIVE RĪGA zīmola vadmotīvu izvirzījis principu „Labi rīdziniekam - labi tūristam.“

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Latvija
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Riga Islande Hotel
,


Jūrmalas TIC
,


Alūksnes TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.7124989sec.