Lido atdzīvina skābputru un rada īpašu «Līgo Spēka dzērienu»

Līgo ir vieni no lustīgākajiem latviešu svētkiem. Tomēr pieredze rāda, ka danči un rotaļas no saules rieta līdz pat ausmai šajā naktī nav pa spēkam visiem. Lai palīdzētu līgotājiem uzkrāt enerģiju maģiskās Līgo nakts rituāliem, kā arī atjaunot spēkus pēc svētkiem, LIDO paplašinājis svaigo pašražoto dzērienu klāstu ar "Līgo Spēka dzērienu" – īpaši gardu un veselīgu kokteili organisma stiprināšanai, kas no šodienas iegādājams LIDO bistro.

LIDO sentēvu tradīcijas tur augstā cieņā. Šogad, rūpējoties par līgotāju veselību un garšas kārpiņām, uzņēmums ielīgošanas aktivitātes uzsācis, ieviešot tirdzniecībā unikālu, pēc uzlabotām sentēvu receptēm gatavotu "Līgo Spēka dzērienu". Tā galvenās sastāvdaļas ir rūgušpiens un miežu putraimi, tāpēc dzēriens ir ne vien veselīgs, bet arī ļoti spēcinošs. Ne velti jau senos laikos sievas savas saimes vīriem, kuri pirms Līgo svētkiem steidza paveikt smagos lauku darbus, cēla galdā miežu skābputras.

"Rūgušpiens palīdz atjaunot sāļu līdzsvaru, kas var tikt izjaukts pēc alkoholisko dzērienu pārmērīgas baudīšanas,  bet miežu putraimi ir ideāls salikto ogļhidrātu avots, kas dos spēku līgot līdz saules lēktam. Zaļumi un ogas, kas pievienoti "Līgo Spēka dzērienam" papildinās C vitamīna un kālija rezerves, kas dos mundrumu ne tikai svētku naktī, izejot papardes zieda meklējumos, bet arī ļaus atgūt dzīvesprieku nākamajā rītā," skaidro "Veselības centra 4" filiāles "Wellslim centrs" uztura terapijas speciāliste Guna Rijkure.

Līgo "Spēka dzēriens" apzināti gatavots no rūgušpiena, jo, kā norāda LIDO ražošanas virziena vadītāja, valdes locekle Solvita Treilande, šis produkts mūsdienās nav pietiekami novērtēts: "Ja agrāk rūgušpiens bija neatņemama latviešu ikdienas ēdienkartes sastāvdaļa, pēdējā laikā tā patēriņš ir būtiski samazinājies. Taču rūgušpiens ir viens no gardākajiem, vitamīniem bagātākajiem un sātīgākajiem piena produktiem. Pievienojot tam graudaugus, kas ir vērtīgs ogļhidrātu avots, piemēram, miežus, kā tas ir mūsu jaunajā "Līgo Spēka dzērienā", var iegūt veselīgu enerģijas kokteili, kas nodrošina būtisku enerģijas pieplūdumu. Tas palīdzēs Līgo svētkos pārlēkt augstākajam ugunskuram, atrast papardes ziedu un izdejoties līdz pat rīta gaismai. Šis dzēriens ir arī gana sātīgs un vienkārši pagatavojams, lai Jāņu rītā ar to aizstātu tradicionālo soļanku."

"Līgo Spēka dzēriena" pagatavošanai divām personām, nepieciešami 200ml ūdens, 50g miežu putraimu, 300ml rūgušpiena. Ūdeni uzvāra, pievieno putraimus un, lēnām apmaisot, vāra 10 līdz 15 minūtes. Atdzesē, nenoņemot katla vāku. Kad putra atdzisusi, tai pievieno rūgušpienu. Iegūto maisījumu rūpīgi sablendē ar augļiem vai zaļumiem pēc izvēles. Dzer aukstu.

"Līgo Spēka dzēriens" ir pieejams LIDO Atpūtas centrā, LIDO Dominā, LIDO Spicē, Vērmanītī un Dzirnavās. Tas būs pārdošanā līdz 30.jūnijam.

Par šī dzēriena pārsteidzošo iedarbību uz organismu un patīkamo garšu ikviens īpaši aicināts pārliecināties 21., 22. un 23. jūnijā no pulksten 15.00 līdz 18.00, iegriežoties LIDO Atpūtas centrā (Krasta ielā 76, Rīgā). Kā īpašu sveicienu rīdziniekiem un pilsētas viesiem LIDO sarūpējis dažādas Līgo svētku aktivitātes, piemēram, automašīnu, motociklu un velosipēdu vadītāji varēs bez maksas izgreznot savus spēkratus Līgo noskaņās, kā arī kopā ar līdzbraucējiem un citiem LIDO Atpūtas centra apmeklētājiem praktizēties apdziedāšanas mākslā folkloras kopu virsvadībā.

Par AS LIDO

LIDO dibināts 1987. gadā un specializējas sabiedriskajā ēdināšanā. Uzņēmums pirmais Latvijā ieviesa atklātās virtuves koncepciju, kurā ir pārskatāma ēdienu pagatavošana, kā arī izstrādāja LIDO raksturīgo interjeru un mēbeļu dizainu.  Rīgā šobrīd darbojas deviņi LIDO bistro (LIDO Alus sēta, LIDO Dzirnavas, LIDO Vērmanītis, LIDO Ģertrūde, LIDO Krievu sēta, LIDO Spice, LIDO Lidosta, LIDO Atpūtas centrs un tā restorāns, kā arī nesen atvērtais bistro LIDO Domina Shopping), viens LIDO bistro Tallinā. LIDO struktūrā ietilpst arī gaļas un kulinārijas ražotne, alus darītava, konditoreja un veikals Rīgā. Uzņēmums nodarbina vairāk nekā 1000 darbiniekus. Plašāk par uzņēmumu: www.lido.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
Latvija 12 EUR
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Riga Islande Hotel
,


Latvia Tours
,


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.42403817sec.