Francija cīnās pret standartiem neatbilstošiem restorāniem

Lai gan Francija itin bieži tiek dēvēta par gardēžu paradīzi, iepriekš sagatavoti vai mikroviļņu krāsnīs uzsildīti ēdieni valsts restorānos kļuvuši tik izplatīti, ka nu lemts īpaši izcelt tās ēdināšanas iestādes, kurās apmeklētāji var baudīt tikai pilnībā uz vietas gatavotas maltītes.

Sākot no otrdienas, 15. jūlija Francijas restorānu īpašniekiem kā kvalitātes zīmi būs ļauts izkārt uzrakstu "Pašu gatavots", ja visi piedāvājumā esošie ēdieni tiek gatavoti uz vietas, tā minēts oficiālā Francijas valdības ziņojumā.

Šāds solis sperts, jo pastāv bažas, ka valsts gastronomiskā reputācija varētu pamatīgi ciest standartiem neatbilstošu ēstuvju dēļ. Proti, daudzviet kā restorāna kvalitātes cienīgi tiek pasniegti jau iepriekš sagatavoti ēdieni vai mikroviļņu krāsnīs uzsildīti pusfabrikāti.

"Mūsu mērķis ir piešķirt atpazīstamības zīmi prasmīgai ēdienu gatavošanai, sniedzot patērētājam vienkārši uztveramu un uzticamu informāciju," atzinusi Francijas patērētāju lietu ministre Karole Delga.

Nolikumā galvenokārt atrunāts, kādi produkti (un kādā veidā) var tikt izmantoti, lai restorāns varētu iegūt īpašo apliecinājuma zīmi. "Piemēram, saldēti kartupeļi nav tajā minēti. Tas nozīmē, ka ātrās ēdināšanas ēstuvēs izmantotie kartupeļi netiks uzskatīti par pašu gatavotiem. Tas pats attiecas uz mērcēm, kas ēstuvēs nonāk jau sagatavotā veidā," atzinusi Delga. Izņēmumu vidū būs tādi jau iepriekš pagatavoti produkti kā, piemēram, maize, siers un vīns.

Jāpiebilst, ka šis ir tikai viens no pēdējo gadu mēģinājumiem uzlabot Francijas restorānu kvalitātes standartus, kas, kā atzīst daudzi, piedzīvojuši lejupslīdi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.63141012sec.