Nosaukti TOP 5 atvērtā tipa virtuvju restorāni Rīgā [2]

Atvērtā tipa virtuves daži tēlaini dēvē par kulinārijas iznākšanu no aizkulisēm. Lai nu kā, mūsdienās atvērtā tipa virtuves filozofija jau kļuvusi par kulta lietu, kam pievēršas arvien vairāk labāko pasaules restorānu. Kāpēc? Jo modernais gardēdis ir ne tikai prasīgs, bet arī ziņkārīgs baudītājs - viņš vēlas vērot savas maltītes dzimšanas procesu un krāšņu kulinārijas šovu slavenu pavāru dzīvajā izpildījumā.

Kuri tad ir valdzinošākie Rīgas restorāni ar atvērtā tipa virtuvi, kas saviem viesiem uzbur īpašu gaisotni un sola baudpilnu piedzīvojumu garšu un iespaidu pasaulē? Atvērtā tipa virtuvju restorānu TOP 5 ir apkopojis nodibinājums ''Live Riga''.

1. Restorāns ''Aqua Luna"

Andrejsalas restorāna "Aqua Luna" virtuvē ar šefpavāra Ginta Aizupieša gādību satiekas visdažādākie kontinenti un valstis – franču un itāļu klasika, Baltijas iedzīvotāju ēdienu gatavošanas tradīcijas, 28 dienas nogatavināts Īrijas Black Angus steiks ar dūmu aromātu, oriģinālā veidā pasniegts Mottra melnais kaviārs, liekot uzsvaru uz īpaši svaigiem produktiem un viegliem un sabalansētiem ēdieniem.

2. Trīs pavāru restorāns "Tam labam būs augt"

Restorānā darbojas trīs domubiedri, tautā iemīļoti augstas klases pavāri – Mārtiņš Sirmais, Ēriks Dreibants un Juris Dukaļskis. Ēdienkarte ir izteikti lokāli patriotiska, lakoniska, sezonāla, turklāt ļoti mainīga – lai neapniktu ne viesiem, ne pašiem pavārmākslas meistariem.

3. Restorāns "3 Naži"

Restorāns un tā šefpavārs Artūrs Taškāns, kurš strādājis vairākos izcilos Londonas restorānos, sniedz jaunu skatījumu uz kulināriju. Ēdienkartē dominē Ziemeļvalstu un Baltijas valstu virtuve ar tīrām, izteiktām garšām. Vienīgā eksotiskā ''odziņa'' ir Āzijas garšvielas, kas ierasti tradicionālai maltītei piešķir īpašu noti.

4. Restorāns "Ostas skati"

Ēdienkarte šefpavāra Ingmāra Ladiga vadībā ir veidota no sezonāliem un reģionāliem produktiem,  izmantojot pasaules un tradicionālās latviešu gatavošanas labākās tradīcijas. No restorāna paveras fantastisks skats uz upi, ostu un pilsētu. Restorānā valda mierīga atmosfēra ar džeza mūziku fonā un galvenais -  garda maltīte par labu cenu

5. Vīna bārs "Garage"

Vīna bārs "Garage" ir stilīga vieta interesantu vīnu un ēdienu baudīšanai. Tur valda īpaša gaisotne ar mākslas klātbūtni. Katru dienu ēdienkartē ir tapas jeb nelielas uzkodas, kas labi sader ar vīnu, bet vakariņu piedāvājumā -  īsts šefpavāra Jāņa Jenža fantāzijas lidojums!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Klients 12/23/2014 10:43 Virtuve šajā restorānā ļoti laba, bet apkalpošanas kultūra smagi klibo. Neprofesionāls zāles pārzinis un viesmīļi.

2 Resnais 08/22/2014 15:14 Nu ko šajā Topā dara Ladigs, es tiešām nesaprotu. Jā, grillēt viņš māk. Bet to māk, patiesībā, jebkurš, kam ir interese.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Latvija
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
3 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.83802199sec.