LIVE RIGA nosauc TOP 5 valdzinošākos Rīgas restorānus ūdens tuvumā

Jau izsenis zināms, ka ūdens tuvums nomierina prātu un dziedina dvēseli, ļaujot uz mirkli atlikt malā ikdienas rūpes. Ir taču tik patīkami vakarā pēc darba vai laiskā svētdienas pēcpusdienā izbaudīt maltīti, veroties ūdens dzidrajos vilnīšos un klausoties tā maigajās šalkās.

"Live Riga" pārstāvji apkopojuši TOP 5 valdzinošākos Rīgas restorānus ūdens tuvumā, kas saviem viesiem uzbur īpašu gaisotni un sola neaizmirstamu piedzīvojumu garšu un iespaidu pasaulē.

1. Aqua Luna

Iespējams, Rīgā nav labākas vietas, kur var ieklausīties viļņu mierpilnajās skaņās, sajust vasaras vēja juteklisko pieskārienu, iegrimt mazliet apcerīgās gaidāmās atvasaras noskaņās, ietinies siltā pledā, vērot saulrietu, dejot zem zvaigžņotas debess, un baudīt lielisku pilsētas ainavu. Plašais ēdienu klāsts priecēs gan klasisko vērtību piekritējus, gan gardēžus, kas allaž grib izmēģināt kaut ko jaunu. Viens no šīs vasaras "bestselleriem" ir 28 dienas nogatavināts Īrijas steiks "Black Angus" steiks ar dūmu aromātu. Izsmalcinātu garšu buķeti sagādās ceptas jūras ķemmītes apvienojumā ar marinētu daikonu un "wakame" salātiem ar sezama mērci, savukārt svaigs "Mottra" melnais kaviārs, kombinācijā ar piedevām būs piemērots ēdiens īpašām svinībām. No desertiem iecienītākais šosezon ir rabarberu krembrulē, savukārt regulārie viesi īpaši iemīļojuši siltos Pekinas pīles salātus un kūku aveņu "Napoleons".

2. Koya

Šajā burvīgajā restorānā vari mielot acis ar vizuāli un emocionāli spēcīgiem izteiksmes līdzekļiem – gleznainu upes ainavu, ko izkrāšņo pa ūdeni slīdošās jahtas un kruīzu kuģi. Lielisks restorāns, kur vari baudīt austeres vai ceptu stori kopā ar glāzi laba baltvīna. Lieliska ainava, patīkama gaisma un telpa, kvalitatīvs ēdiens, plaša dzērienu izvēle un sajūta, ka esi mierā ar pasauli.

3. Burkāns

No restorāna, kas atrodas Vecrīgā, blakus Rīgas pilij, paveras lieliska panorāma uz Daugavu. Vērojot upes rāmo plūdumu un Pārdaugavas ēku siluetus, var nogaršot izcilus latviešu virtuves ēdienus, kas gatavoti no vietējiem produktiem. Ko teiksi, piemēram, par sulīgu vistas gaļas konfitu ar sarkano kāpostu sautējumu un kartupeļu biezeni?  Vai ķirbju sautējumu ar smiltsērkšķu mērci, ko pasniedz ar pikantu siera pīrāgu? Izcils garšu buķetes baudījums!

4. Restorāns Ostas skati

No restorāna paveras fantastisks skats uz upi, ostu un pilsētu. Valda mierīga atmosfēra ar džeza mūziku fonā un galvenais -  garda maltīte par labu cenu! Ēdienkarti veido sezonāli un reģionāli svaigi produkti,  izmantojot pasaules un tradicionālās latviešu gatavošanas labākās tradīcijas.

5. Fabrikas restorāns

Tur, kur reiz bija ģipša fabrika, pašlaik atrodas restorāns ar harmonisku vidi, kur paēst biznesa pusdienas vai klusas vakariņas sveču gaismā. Restorānā apvienojas romantiska elegance un biznesa minimālisms. Interjers ieturēts klusinātos toņos, bet ēdienkarte apvieno labāko no dažādu tautu virtuvēm. Ikviens var atrast kaut ko piemērotu sev: gan gaļas mīļotāji un veģetārieši, gan pragmatiķi un politiķi, gan dziedātāji un dejotāji, gan mīlētāji un priesteri. Rodas sajūta, ka steiga palikusi tālu otrpus Daugavai.

PAR RĪGAS TŪRISMA ATTĪSTĪBAS BIROJU (RTAB)

2009.gada 28.oktobrī LR Uzņēmumu reģistrā reģistrēts nodibinājums Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs (RTAB). Tā dibinātāji ir Rīgas dome, aviosabiedrība airBaltic, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija (LVRA) un Latvijas Tūrisma Aģentu asociācija (ALTA). RTAB nodarbojas ar tūrisma veicināšanu un Rīgas tūrisma iespēju popularizēšanu ārvalstīs.

RTAB dibinātāju balsu sadalījumā 70% pieder Rīgas domei, bet pārējiem dibinātājiem aviosabiedrībai airBaltic, LVRA un ALTA - katram 10%. RTAB kā savas darbības un LIVE RĪGA zīmola vadmotīvu izvirzījis principu „Labi rīdziniekam - labi tūristam.“

Vairāk informācijas interneta vietnē www.liveriga.com


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41892219sec.