Latvijas viesnīcu pārstāvji nosauc Rīgas Top3 restorānus [1]

Jau izsenis cilvēkus ir vilinājušas smalkas un greznas lietas. Gardi ieturēta maltīte restorānā apvienojumā ar pareizu atmosfēru ir ideāls tandēms. Restorāni, kas ieturēti demokrātiskā stilā, ar austrumnieciskiem elementiem vai latviskās virtuves piedāvājumiem – tie ir tikai neliela daļa no mūsdienu plašā restorānu iedalījuma. Travelnews.lv apzināja trīs viesnīcu pārstāvjus, lai noskaidrotu, kāds ir viņu šī brīža Rīgas restorānu TOP3.

Viesnīcas Mercure Riga Centre Hotel (www.mercure.com) ģenerāldirektors Aigars Gerhards stāsta, ka viņa personīgajā restorānu topā ierindojas restorāni Vincents, Portofino un Stockpot. Katram no šiem restorāniem piemīt savas atškirīgās iezīmes, kas raksturo konkrēto ēdināšanas iestādi. Restorāns Vincents, pēc Aigara Gerharda domām, esot pārbaudīta vērtība jau ilgus gadus. Tajā ir nemainīgi augsta gan ēdiena, gan apkalpošanas kvalitāte. Šis restorāns viesnīcas ģenerāldirektora skatījumā ir īpašs ar to, ka piedāvā tā dēvēto "slow food". Šis vārdu savienojums nozīmē saglabāt, uzturēt un veicināt Latvijā tiešo produktu piegādi no zemnieka klēts līdz restorānu pavāriem. Jāsaka, Vincents ir viens no retajiem Rīgas restorāniem, kas atbalsta šo filozofiju, jo produktu izsekojamība tiem esot ļoti svarīga. Tāpat Vincents ir ideāli piemērots kā biznesa pusdienām ar sadarbības partneriem, tā ģimenes vakariņām radu un draugu lokā. Augsta līmeņa klientu apkalpošanu Aigars Gerhards min kā galveno faktoru, kas vilina nākt vēl un vēl. Rīgas klusajā centrā atrodas itāļu restorāns Portofino, kas viesnīcas Mercure Riga Centre Hotel ģenerāldirektora restorānu topā ierindojas otrajā vietā. Kā viņš pats saka, tur esot labākā itāļu virtuve visā galvaspilsētā. Portofino apvieno divas lietas, kuras klienti parasti novērtē visaugstāk. Tā ir ātra un laipna apkalpošana, kā arī salīdzinoši ātrs maltītes pagatavošanas laiks. Restorāna priekšrocība ir arī ērta piebraukšana un mašīnas novietošana. Restorānu topu noslēdz restorāns Stockpot. Pēc Aigara Gerharda domām, tas esot lielisks variants tiem, kas vēlas ieturēt skaistas un nesteidzīgas pusdienas par demokrātiskām naudiņām. Pirms kāda laika viesnīcas ģenerāldirektors bija iecienījis 3 Pavāru restorānu, taču šobrīd tas vairs neesot viņa favorītu sarakstā. "Daudziem ļoti patīk, taču personīgi mani šis restorāns vairs neuzrunā tik ļoti, kā tas ir bijis pirmo apmeklējumu laikā," atzīst Aigars Gerhards. Viesnīcas ģenerāldirektors iesaka veikt konceptuālas izmaiņas, jo šobrīd nekas restorānā nevar pārsteigt.

Viesnīcas Igates Pils (www.igatespils.lv) vadītāja Guna Preimane stāsta, ka viņas favorītrestorānu augšgalā ir restorāns Stargorod. Īpaši ērts tas esot ģimenēm ar bērniem, jo restorāna telpās bieži tiek rīkoti dažādi pasākumi un radošās darbnīcas mazākajiem apmeklētājiem. Īpaši pievilcīgs Stargorod šķiet sieviešu auditorijai. "Restorānu rotā pasakaini skaisti ziedi, kas mani, kā sievieti, ļoti uzrunā," paskaidro Guna Preimane. Vislielākā uzmanība tiek pievērsta tādiem kritērijiem kā tīrība un sakoptība. Svarīgi, lai restorāns būtu vizuāli pievilcīgs ne tikai no tā iekšpuses, bet arī no ārpuses. Tikpat lielu nozīmi restorānu izvērtējumā Guna Preimane piešķir vizuālajām lietām. "Man ir svarīgi, vai uz galda ir uzklāts galdauts un kāda ir salvešu izvēle," pauž restorāna Igates Pils vadītāja. Viņa aicina doties uz restorānu, lai izbaudītu garšīgu maltīti un skaisto atmosfēru, taču nekādā ziņā nepārvērst šo pasākumu par kritiķu stingru izvērtējumu. "Klientiem jābūt saprotošākiem un iejūtīgākiem, un nebūtu vēlams izturēties kā profesionālam kritiķim," skaidro Guna Preimane. Cilvēciskais faktors būtu jāņem vērā.

Viesnīcas Conference Hotel Tigra (www.hoteltigra.com) vadītāja Inesa Čepuļonoka dalās, ka viņas restorānu topu veido 3 Pavāru restorāns, Le Dome un restorāns Kaļķu Vārti. Kā noteicošos faktorus, kas tiek ņemti vērā restorānu izvērtēšanā, Inesa Čepuļonoka uzskaita plašu ēdiena izvēli, augstu apkalpošanas servisu un patīkamu atmosfēru. "Atnākot uz restorānu, personīgi man visbiežāk acīs krīt interjera un dizaina elementi, kas ne vienmēr ir pieskaņoti," skaidro viesnīcas Conference Hotel Tigra vadītāja. Neraugoties uz to, ēdiena kvalitāte Inesai Čepuļonokai ir noteicošā restorāna izvēlē.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Nr 1 09/17/2014 20:49 Vai nosaukums nav par skaļu ? Vai tomēr tas nav viesnīcu pārstāvji nosauc katrs savu restorānu top 3?!

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 18.04.2024 Jaunmoku pils aicina uz Putnu dienu Tukuma TIC
Jaunmoku pils aicina skolēnus uz ikgadējo Putnu dienu 18.aprīlī. No pulksten 10:00 dabas izzinātājiem būs iespēja vērot putnus pils parkā, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aktīvās tūrisma sezonas atklāšana Jelgavā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
20.aprīlī 12 - 17 ikviens aicināts uz aktīvās tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu Dzīvesziņas un arodu sētā. | Skatīt vairāk
Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52713609sec.