LIDO aicina nogaršot jaunākos modes kliedzienus konditorejā

Teju katrs ik pa laikam izjūt vēlmi palutināt savas garšas kārpiņas, izbaudot ko patiesi gardu. Tradicionāli pieņemts uzskatīt, ka saldais ēdiens jeb deserts tiek pasniegts ēdienreizes beigās. Taču daudzi izvēlas negaidīt kāroto desertu un bauda to ēdienreizes sākumā. Izdzirdot vārdu "konditoreja", prātā nāk kūkas, tortes, smalkmaizītes, kā arī citi izstrādājumi. Travelnews.lv sazinājās ar atpūtas centra LIDO (www.lido.lv) konditorejas vadītāju Ramunu Dauginu, lai noskaidrotu jaunākās tendences konditorejā, kā arī konditorejas izstrādājumu pieprasījumu.

Ramuns Daugins stāsta, ka šī brīža galvenā tendence konditorejā ir dabīgo vielu izmantošana, maksimāli izvairoties no stabilizatoriem un pārtikas piedevām. Tāpat būtu pēc iespējas vairāk jāsamazina konditorejas izstrādājumos iekļautie augu tauki un garšas pastiprinātāji. Tā vietā, LIDO konditorejas vadītājs saldo ēdienu pagatavošanas procesā iesaka balstīties uz pamatizejvielām. Tas nozīmē tikai dabīgu un svaigu produktu izmantošanu. Jāsaka, LIDO konditoreja jau vairāku gadu garumā aktīvi praktizē šādu politiku. Respektīvi, konditorejā viens no svarīgākajiem priekšnosacījumiem ir pareiza izejvielu izvēle. Papildus tam, lai sekmētu vietējo uzņēmumu attīstību, izejvielas būtu jāiepērk pie Latvijas uzņēmējiem. "Prieks, ka šī tendence konditorejas nozarē kļūst arvien izplatītāka," piebilst LIDO konditorejas vadītājs Ramuns Daugins. Viņš uzsver, ka īpašu gandarījumu sagādā fakts, ka cilvēki kļuvuši prasīgāki un arī citas konditorejas sāk darboties šajā virzienā.

Tāpat kā daudzās citās nozarēs, arī konditorejā ir savi gardie modes kliedzieni. Šobrīd pie tādiem ir pieskaitāmi saldie jaunpienācēji – "mafini" un "makarūni". Vienkāršoti mafinus mēdz saukt arī par kēksiņiem. Savukārt makarūni nedaudz atgādina bezē cepumus. Kā vienus, tā otrus LIDO konditoreja piedāvā saviem klientiem. Ir iespējams nogaršot mafinus ar šokolādes un melleņu pildījumu. Savukārt smalkie makarūni ir izgaršojami citronu un dzērveņu garšās, pārklāti ar balto šokolādi. Tāpat LIDO konditorejas piedāvājumu klāstā esot šokolādes-piparmētras makarūni. "Cepumi makarūni ir kļuvuši par modes lietu, taču tas ir liels izaicinājums pagatavot makarūnus no dabīgām izejvielām," skaidro Ramuns Daugins. Zīmīgi, ka konditoreja izmanto tikai dabīgās ogas, garšaugus un šokolādi. Konditorejas vadītājs piebilst, ka šobrīd modē ir arī cepumi, kas garšo pēc mājās pagatavotiem. Taču nezūdošas ir arī klasiskās vērtības. Pie tādām ir pieskaitāmas plātsmaizes, tortes, kūkas, dažādas konfektes un citi gardumi.

LIDO konditoreja piedāvā saviem klientiem pilnu konditorejas izstrādājumu klāstu, sākot ar tortēm, kuras nepieciešamības gadījumā ražo arī pēc pasūtījuma. Pastāv iespēja iegādāties arī kūkas, saldos un sāļos pīrāgus, konfektes, smalkmaizītes, cepumus un dažādas sāļās uzkodas.

Katru mēnesi LIDO konditoreja pārsteidz savus klientus ar dažādiem jaunumiem. Kā uzsver vadītājs – vienmēr var atrast garšīgas lietas jebkurai gaumei. "Mēs ieklausāmies klientu vēlmēs un cenšamies padarīt gan ikdienu, gan svētku reizes īpašas," atzīst Ramuns Daugins. Viņš atminās, ka reiz tika gatavotas šokolādes mājas maketi dažādu uzņēmumu vajadzībām. Visneparastākie konditorejas meistardarbi top laikā, kad pavārs cenšas pielāgoties un izdabāt jebkurām klienta vēlmēm.

Būtiski, ka gardie LIDO konditorejas izstrādājumi ir izpelnījušies atzinību klientu vidū. Ir arī patstāvīgie klienti, kas ir uzticīgi gadu no gada. "Mums ir abpusēja uzticība. Cenšamies lutināt savus klientus un viņi to novērtē," stāsta Ramuns Daugins.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.6893549sec.