Viesmīļu formastērpā dominē melnais

Restorāns ir īpaša iestāde, kuras etiķete paredz ne tikai gardu maltītes pagatavošanu, bet arī patīkamas atmosfēras radīšanu un laipnu apkalpošanu. Jāsaka, arī vizuālajiem elementiem bieži vien mēdz būt izšķirošā nozīme pirmā iespaida radīšanai. Restorāna telpu dizains ir viens no elementiem, kas vizuāli piesaista, taču ir arī citi elementi, kas iespējams ir mazāk pamanāmi, taču tikpat svarīgi. Travelnews.lv apzināja trīs restorānu pārstāvjus, lai noskaidrotu, kādus formastērpus valkā dažādu restorānu viesmīļi.

Restorāna Čemodāns pārstāvis stāsta, ka viesmīļu formastērps ir ieturēts klasiski-neitrālā stilā. Tas esot melnā krāsā, kas nekad neiziet no modes un liecina par askētiskumu. Restorāna viesmīļu formastērpu veido bikses, krekls un kurpes melnā krāsā. Lai nedaudz atsvaidzinātu darba apģērba koptēlu, pavisam nesen restorānā Čemodāns tika ieviestas vestes. Tās esot tumši pelēkā asfalta krāsā un piešķir apģērbam īpašu šarmu. "Ideja par vestēm radās nejauši. Pats tobrīd iegādājos jaunu uzvalku, kuram komplektā nāca klāt veste. Tā nu sapratu, ka ir jāievieš kaut kas jauns viesmīļu apģērbā," skaidro restorāna pārstāvis. Restorāna personāls uzskata, ka, veidojot viesmīļu formastērpu, nav nepieciešams pielāgoties kādai konkrētai tematikai. "Mums ir svarīgi, lai darba apģērbs ir universāls un gaumīgs," piebilst Čemodāns pārstāvis. Jāsaka, arī paši restorāna viesmīļi ir apmierināti ar darba apģērba izvēli. Lielāku svētku gadījumā, klāt pie darba apģērba tiek ģērbtas kaklasaites, taču tas notiek vien pāris reizes gadā.

Viesnīcas Park Hotel Latgola vadītāja Ruta Priede par restorānu Plaza stāsta, ka viņu viesmīļiem esot klasiski formastērpi. Proti, melna blūze, melns krekls, melnas bikses un kurpes. Vienīgais aksesuārs ir garš, brūns priekšauts, ko valkā gan viesmīļi - sievietes, gan viesmīļi - vīrieši. Brūnais priekšauts nedaudz atdzīvina konservatīvo tērpu un padara to maigāku. Viesnīcas vadītāja Ruta Priede stāsta, ka šobrīd tiek strādāts pie ziedu brošu izveides. Tāpat kā priekšauti, arī brošas būs brūņos toņos. "Amatniece pašreiz aktīvi strādā pie to izgatavošanas. Domājams, mēneša beigās mūsu restorāna viesmīles varēs tikt pie jauna un skaista aksesuāra," piebilst Ruta Priede.

Viesnīcas Eiropa Hotel direktore Inese Jankovska par restorānu Eiropa pauž, ka viesmīļu formastērpa krāsa mainās atkarībā no sezonas. Pirmīt esot bijis formastērps tumši brūnos toņos. Uz doto brīdi viesmīļu darba apģērbs ir gaiši zilā krāsā. Tas esot no kokvilnas auduma. Viesnīcas direktore Inese Jankovska stāsta, ka viesmīļu formastērpu dizainu izstrādā firma "Black Swan". "Pirms jaunu darba apgērba šūšanas galvenā dizaine brauc pie mums, lai kopīgi vienoties par vēlamo formastērpa dizainu," skaidro Inese Jankovska. Svētku reizēs, apģērbam tiek pievienotā attiecīgā atribūtika. Ziemassvētkos viesmīļi pie apģērba piesprauž dekoratīvos zvaniņus, lai ir jūtama īpaša svētku noskaņa.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Latvija
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.70098901sec.