LIDO Alus darītava saražojusi 4 miljonus litru alus un šomēnes svin 15 gadu jubileju

LIDO Alus darītava šogad palielinājusi ražošanas jaudu par 20% un kopš atklāšanas 1999. gadā saražojusi gandrīz 4 miljonus litru alus. LIDO Alus darītava spēj saražot līdz 34000 litriem alus mēnesī un ir viena mazākajām alus ražotnēm Latvijā. Atzīmējot 15 gadu jubileju, LIDO Alus darītavā no 24. līdz 26. oktobrim tiks rīkotas vērienīgas svinības.

Šogad LIDO Alus darītavā uzņēmums ieguldījis 35000 EUR. Investīcijas palīdzējušas palielināt ražošanas jaudu no 1000l uz 1200l alus dienā. LIDO Alus darītavas ražošanas jaudas palielināšana bijusi nepieciešama, lai apmierinātu arvien pieaugošo pieprasījumu visos LIDO bistro.

„LIDO Alus darītavas pastāvēšanas laikā vidējā ražošanas noslodze gada griezumā pārsniegusi 70%, aktīvajā sezonā sasniedzot 100% noslodzi. Lai arī sezonāli rudens periodā alus patēriņš samazinās, šogad prognozējam patēriņa pieaugumu, salīdzinot ar pagājušā gada rezultātiem, jo oktobra beigās svinam LIDO Alus darītavas 15 gadu dzimšanas dienu - par godu šim notikumam gatavojam 1600 l īpašu Svētku alu un gaidīsim visus uz vērienīgām svinībām trīs dienu garumā,” norāda Rita Auziņa, AS LIDO valdes priekšsēdētāja.

LIDO Alus darītava ikdienā piedāvā trīs nefiltrētā alus šķirnes, īpašos notikumos tiek brūvēts arī ceturtais – Svētku alus. Dzīvais alus klientu kausos LIDO Atpūtas centrā, nonāk tieši no gatavā alus tilpnēm. Savukārt pārējiem LIDO bistro un restorānam alus tiek fasēts 30 litru KEG tipa mucās. LIDO Alus darītava ir īpaša ar to, ka alus šķirnes tiek brūvētas pēc īpašām LIDO Alus darītavas meistaru receptēm, kuras guvušas augstus novērtējumus vairākos konkursos un degustācijās. LIDO pieder pirmā restorāna tipa alus darītava Latvijā, kurā alus darīšanas pilns cikls tradicionāli norit 21 dienu, savukārt īpašajam Svētku alum 28 dienas.

„LIDO Alus darītava ilgu laiku bijusi vienīgā restorāna tipa mini alus darītava Latvijā. Lai arī ārzemēs šāda prakse ir ļoti populāra, mūsu valstī ir maz ēdināšanas uzņēmumu, kuri var atļauties savu alus darītavu. Apsveicami, ka LIDO turpina labākās Latvijas alus darīšanas tradīcijas un ar vien attīstīta ražotni. Klienti Latvijā novērtē kvalitatīvu produkciju un LIDO veidotās alus šķirnes noteikti pieder šādai produktu grupai,” uzsver Pēteris Liniņš, Latvijas Alus darītāju savienības izpilddirektors.

LIDO Alus darītavas dzimšanas diena ar īpašām akcijām LIDO bistro tiks svinēta līdz pat oktobra beigām, taču plašākas svinības notiks no 24. līdz 26. oktobrim, LIDO Atpūtas centra Alus pagrabā. Visas trīs dienas viesi varēs baudīt dzīvo mūziku, dažādus mākslinieku priekšnesumus, piedalīties konkursos un meistarklasēs, kā arī doties ekskluzīvās ekskursijās pa LIDO Alus darītavu. Alus darītavas 15 gadu svinības sāksies 24. oktobrī plkst. 18.00 ar svinīgu alus mucas spundes sišanu un Svētku alus degustācijām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46343517sec.