Rīgas restorāni piedāvā nobaudīt rudens zupas ar medījumu gaļu

Rudens pilnbriedā aktuāli kļūst ēdieni un dzērieni, kas ir ne tikai gardi, bet arī spēj sasildīt organismu no iekšas. Šajā gadalaikā netrūkst svaigu un vitamīniem bagātu ēdienu, kuru pagatavošanā izmanto galvenokārt sezonālos dārzeņus un augļus. Īstenu rudens garšu iespējams piedzīvot baudot sātīgu, tumīgu un organismu sildošu rudens zupu. Travelnews.lv sazinājās ar trim restorānu pārstāvjiem, lai noskaidrotu rudens zupu piedāvājumu restorānos, kā arī, kādas rudens zupas ir iecienītākās klientu vidū.

Restorāna Burkāns (www.burkans.lv) vadītāja Inese Vīcupa stāsta, ka restorāna galvenais priekšnosacījums ēdiena pagatavošanā ir vietējo produktu izmantošana. Taču katra ēdiena rozīnīte slēpjas tā vizuālajā noformējumā. Inese Vīcupa atzīmē, ka uz doto brīdi rudens zupu top3 veido ķirbju zupa ar kūpināto lasi un paipalolām, baraviku-buljona zupa un jēra gaļas gulašzupa. Jāsaka, jēra gaļas gulašzupu esot iecienījis stiprais dzimums. "Tā ir izteikta rudens zupa, kas pagatavota no medījumu gaļas. Jēra gaļas gulašzupa esot ļoti sātīga. Iespējams tamdēļ vīriešu kārtas pārstāvjiem tā tik ļoti iet pie dūšas," skaidro restorāna Burkāns vadītāja Inese Vīcupa. Popularitātes ziņā, otrajā vietā ierindojas buljona zupa ar baravikām. "Varam būt priecīgi, jo šogad ir bijusi laba sēņošanas sezona," piebilst restorāna vadītāja. Trešajā vietā ierindojas ķirbju zupa. Inese Vīcupa ir pārliecināta, ka ķirbis var ļoti garšot vai arī negaršot nemaz. Līdz ar to, ķirbju biezzupa esot gaumes lieta. Lai piešķirtu zupām tumīgumu un sāta sajūtu, visbiežāk izmanto selerijas sakni vai arī klasisko kartupeli. Savukārt, krēmzupu pagatavošanā neiztikt bez saldā krējuma. Restorāns Burkāns pieturas pie klasiskās zupu formulas. Proti, ēdienkartē ir atrodamas veģetārās, zivs un gaļas zupas. Mainās vien zupas konsistence.

Restorāna Upe (www.restoransupe.lv) īpašniece Alija Samoilova stāsta, ka klasiskās rudens zupas restorānā Upe tiek pagatavotas no sēnēm un svaigiem rudens dārzeņiem. "Ķirbju biezzupa nudien rullē! Mūsu klienti to labprāt pasūta un atzīst, ka ir ļoti garda," pauž Alija Samoilova. Tās popularitāte slēpjas zupas dažādajās kombinācijās. Proti, var baudīt klasisko ķirbju zupas variantu, taču tikpat labi par pievienot klāt garneles vai vistas fileju. Rudens sezonā atzītas ir arī biezzupas. Tiesa gan, tās vairāk iemīļojuši ārzemju viesi. Restorāns Upe saviem viesiem piedāvā arī franču sīpolu zupu, kuras sastāvā ir baltvīns. Tas piešķir zupai smalkas garšas nianses. Papildus tam, vēsajā un drēgnajā laikā, piemērotas būs medījumu zupas, kuras ik gadu piedāvā restorāns Upe. Kā atzīmē restorāna īpašniece Alija Samoilova, tās spēj sasildīt jebkuru nosalušu viesi.

Restorāna Pie Kristapa Kunga (www.piekristapa.lv) direktore Līga Tauriņa pauž, ka ķirbju krēmzupa esot kļuvusi par rudens klasiku. Aukstam laikam tuvojoties, aktuāla ir arī skābo kāpostu zupa, kurai esot labs sasildošais efekts. Taču kā teic pati Līga Tauriņa, restorāna firmas zīme esot borščs. "Vietējie iedzīvotāji speciāli nāk pie mums, lai izēstu kādu boršča bļodu," stāsta restorāna direktore. Papildus tam, sēņu mīļotājiem pieejama ir arī baraviku zupa. "Katrai zupai esot sava specifika. Gardu zupu nosaka šefpavāra meistarība un izcila garšas izjūta," pauž Līga Tauriņa.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Latvija
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.61673522sec.