Aizvadīta pārsteidzoši veiksmīga Rīgas restorānu nedēļa

Oktobra vidū norisinājās Rudens Rīgas restorānu nedēļa, un tajā atkārtoti tika sasniegts jauns apmeklētāju skaita rekords – tika pasniegti 4950 īpašo piedāvājumu, kas ir par trešdaļu vairāk nekā aizvadītajā Pavasara Rīgas Restorānu nedēļā un teju puse no kopējā apmeklētāju skaita aizvadītā gada četrās restorānu nedēļās.

Rudens Rīgas Restorānu nedēļā, kas notika no 13. līdz 19. oktobrim, bija jau sestā restorānu nedēļa Rīgā. Tajā piedalījās 37 restorāni, un labākos rezultātus uzrādīja restorāni "Avalon", "Kaļķu vārti" un "La Boheme".

Kā norāda restorāna "Avalon" šefpavāre Dace Gribuste "apmeklētāju skaita ziņā šī bija visveiksmīgākā Rīgas Restorānu nedēļa kopš tajā piedalāmies. Ievērojām, ka klienti novērtē arī pirmo reizi sniegto iespēju vakariņas rezervēt tiešsaistē. Protams, šis bija ļoti saspringts periods gan mūsu virtuves darbiniekiem, gan viesmīļiem, taču gandarījums par padarīto bija liels, jo saņēmām ļoti pozitīvas atsauksmes no viesiem."

Kā liecina vairāku restorānu veiktās klientu aptaujas, galvenie uzziņas avoti par Rīgas restorānu nedēļu ir portāls www.LiveRiga.com, draugu ieteikumi, balstoties uz iepriekš gūto labo pieredzi, kā arī prese. Tāpat lielu apmeklētāju un garāmgājēju uzmanību ieguva Rīgas restorānu nedēļas mobilais restorāns.

"Aizvadītās šī gada pavasara un rudens restorānu nedēļas ir apliecinājums tam, ka Rīgas iedzīvotāji un tās viesi ļoti novērtē šo projektu un tā sniegto iespēju par draudzīgām cenām apmeklēt restorānus – divās nedēļās apkalpota 8 541 persona. Atzinīgi vārdi dzirdēti arī par šīs nedēļas jaunumu - mobilo restorānu, kas darbojās nedēļu pirms lielā notikuma. Tā bija iespēja ikvienam ielūkoties restorānu gaidāmajā piedāvājumā un nogaršot nelielus komplimentus no šefpavāriem. Interesanti, ka vairāki restorānu pārstāvji norādīja uz tendenci, ka šoreiz atšķirībā no iepriekšējām restorānu nedēļām rezervācijas vairāk veikušas draugu kompānijas. Un tā jau ir – vakars restorānā draugu kompānijā ir lieliski pavadīts vakars," skaidro Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja (RTAB) valdes locekle Vita Jermoloviča.

Šajā Rīgas restorānu nedēļā dalību apstiprinājuši 37 restorāni: "3 pavāru restorāns "Tam labam būs augt"", "Ambiente", "Aqua Luna", "Astor", "Avalon", "B-Bārs restorāns", "Benjamiņš", "Bergs", "Burkāns", "Dārzs", "De Commerce Gastro Pub 1871", "Elements", "Garage", "Kaļķu vārti", "KID*", "Kilimanjaro", "La Boheme", "Laine", "Le Dome", "Locale", "MUUSU", "Olive Oil Trading Co", "Ostas skati", "Piramīda", "Renomme", "Ribs&Rock", "Steiku haoss", "SUITE", "The Traveller", "Tinto" un "Valtera restorāns", "Zaļais Maksis", "Zvejnieka dēls".

Restorānu nedēļas tradīcija dzimusi Ņujorkā 1992. gadā, un tās galvenā ideja bija palīdzēt restorāniem palielināt apmeklētāju skaitu. Mūsdienās Restorānu nedēļa tiek īstenota dažādās valstīs, un katra pilsēta to veic sev raksturīgā veidā. Visiem restorāniem, kuri piedalās Restorānu nedēļā, jāpiedāvā līdzīga ēdienkarte un maltīte par īpaši draudzīgu cenu. Maltītei jābūt izsmalcinātai, to vēlams pasniegt kā šefpavāra speciālo piedāvājumu, lai apmeklētājiem, kuri regulāri neapmeklē restorānus, gūtais baudījums liktu atgriezties atkal un atkal. Rīgā restorānu nedēļa norisinās kopš 2013. gada. Tās unikalitāte slēpjas tajā, ka Restorānu nedēļas ietvaros par īpaši pievilcīgu cenu tiek piedāvātas tikai latviešu nacionālajai virtuvei raksturīgas sezonālās dabas veltes.

Par Rīgas restorānu nedēļu:

Rīgas restorānu nedēļu organizē Rīgas Tūrisma attīstības birojs (RTAB) sadarbībā ar Latvijas Pavāru klubu. Restorānu nedēļas laikā rīdziniekiem un pilsētas viesiem Rīgas gastronomiskais piedāvājums tiek padarīts pieejamāks, sniedzot iespēju nobaudīt trīs ēdienu maltīti labākajos Rīgas restorānos par īpaši pievilcīgām cenām – 15 un 20 eiro.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.61167097sec.