Saulainu nedēļu var izgaršot restorānā Dinaburg Daugavpilī

Gandrīz katrā ģimenē pankūkas ir iecienīta maltīte, taču it sevišķi populāra tā kļūst septiņās dienās pirms lielā gavēņa, kad tiek svinēta Masļeņica, jo šo svētku galvenais simbols ir saulei līdzīga pankūka. Pankūkas simbolizē apaļu sauli, kas spoži spīd, padarot dienas siltākas, gaišākas un garākas.

Pēc senām tradīcijām Masļeņicas laikā ir jāēd un jādzer līdz mielēm. Nevelti katrai Masļeņicas dienai ir savs nosaukums un sava tematika, ko senatnē bija obligāti jāievēro. Piemēram, pirmā diena ir ''Sagaidīšana'', šajā dienā cepa pankūkas, satikās ar radiniekiem un apsprieda nedēļas jautrības, nākamā diena – ''Saspēles diena'', kad visi dejoja un piedalījās rotaļās, trešā diena – ''Kārumniece'', kad znots nāca ciemos pie vīramātes uz pankūkām, ceturtdiena – ''Svinēšana'' –kad visi saimnieciskie darbi bija pabeigti, sākas jautrība un svinēšana, piektdiena ir ''Sievasmātes vakarēšana'', kad sievasmāte ar atbildes apmeklējumu gāja ciemos pie znota. Sestdien aizvadīja ziemu līdz nākamajam gadam, bet svētdiena tika saukta par ''Piedošanas svētdienu'', kad bija pieņemts lūgt piedošanu, kā arī dziedāt, dejot, jokot un izbaudīt pēdējos ziemas priekus, jo pēc viena no ticējumiem kopā ar Masļenicu aiziet arī ziema!

Tradicionāli tika pieņemts, ka tam, kas slikti un trūcīgi ēdīs Masļeņicas nedēļas laikā, neveiksies visa gada garumā, tāpēc Masļeņicas mielastu baudīšana ir savdabīgs labklājības, uzplaukuma un veiksmes priekšvēstnesis.

No 16. februāra līdz 20. februārim restorānas "Dinaburg" aicina ciemos, kur varēs baudīt Masļeņicas pankūkas absolūti bezmaksas, samaksājot tikai par izvēlēto pildījumu! Tas var būt džems, medus, marmelāde, iebiezināts piens ar rozīnēm, karstā šokolāde, kā arī skābais krējums vai krējuma mērce ar kupinājumiem!

Restorāns "Dinaburg" aicina kopā pavadīt apnikušo ziemu un satikt gaidīto pavasari pēc visām tradīcijām !


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.90150499sec.