Kā atpazīt sliktu restorānu – papildināts

Iespējams, ka daudzi no mums ir saskārušies ar sliktu pieredzi restorānā. Vienalga - tu izvēlies restorānu, lai paņemtu pauzi no mājās gatavošanas, vai arī svinībām kādai īpašai dienai. Lai tevis izvēlētais restorāns tev nesabojātu svētkus, ieklausies padomos, kuri pasaka priekšā, ka esi izvēlējusies sliktu restorānu.

Personāls ar jums nesasveicinās – tas ir labi, ka restorāna darbinieki ir aizņemti, jo tas liecina par apmeklētāju izvēli ieturēt maltīti tieši šajā restorānā. Taču Ņujorkas ēdināšanas un notikumu plānotāja Katrīna Duglasa (Catherine Douglass) stāsta, ka visskaistākā ir sirsnība. ''Oficiantiem nav jākrīt pie klientu kājām vai jāiemājo viņu sirdīs, ir vienkārši jābūt draudzīgiem. Sirsnība un laipnība ievieš restorānā īpašu auru. Sirsnība ir vairāk nekā apkalpošana, tā ir viesmīlība," sacīja Katrīna Duglasa.

Netīrs galds un galda piederumi – arodveselības un uztura speciāliste Anneka Strīta (Anneka Street) atzīst, ka ir pieredzējusi daudz netīrus galdus un to piederumus dažādos restorānos, ko apmeklējusi. Netīrība ēdināšanas zonā var liecināt, ka tāda pati nekārtība valda arī virtuvē.

Ignorēšana no personāla puses – bieži gadās situācija, kad apsēdies pie galdiņa un tev ir jāliek par sevi manīt restorāna darbiniekiem. Ja tiec ignorēts, labāk dodies prom vai arī nekaunējoties lūdz nepieciešamo apkalpošanu.

Restorāns ir tukšs – sākumā šķiet, ka tā nav laba zīme. Vai nu restorāns ir garlaicīgs, un tā ēdienkarte mainās reti, vai arī šī ēdināšanas iestāde ir slēptais dārgakmens. Vislabāk pamēģināt, lai pārliecinātos par patiesumu – iespējams, ka atklāsi to, ko citi nav pat mēģinājuši atklāt.

Labierīcības ir netīras – ir reizes, kad no labierīcību apmeklēšanas atgriežamies apdulluši no nekārtības un netīrības, kas tajā valda. Netīrība ir lēta, ko nevar pieļaut augstas klases restorāni!

Uz dzērieniem ir jāgaida ilgāk nekā paredzēts – ir noteiktas apkalpošanas kļūdas, ko cilvēki nedrīkst pieļaut. Ja klientam ir jāgaida uz pasūtīto dzērienu, jo bārmenis dod priekšroku telefona bakstīšanai, tad tā ir vairāk nekā ignorēšana. Tā ir rupjība, ja darbinieki vairāk rūpējas par savu sociālo dzīvi, nevis darbu.

Uzkodu pienes reizē ar otro ēdienu – tā ir zīme, ka restorāns klientu steidzina vai nepievērš uzmanību.

Rēķins tiek atnests reizē ar desertu – pusdienās šāda apkalpošana der, taču vakariņu laikā steigas nav, un pavisam noteikti ne no klientu puses).

Personāls neatvadās – atgriežoties pie pirmā punkta. Augstas klases restorānos ir jāvalda laipnībai un cieņai. Restorāna viesi ir klienti, kas restorānu ''uztur dzīvu''. Kā arī jebkurš cilvēks vēlas, lai viņam tiktu izrādīta izrāda laipnību, sirsnību un draudzīgumu.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.35384798sec.