Pavasara ēdienkarti piedāvā izgaršot restorāns «Dinaburg», Daugavpilī

Saule spīd spožāk, ārā kļūst siltāk, dabā viss pamodas, atgriežas gājputni – tas viss liecina par pavasara sākumu. Mēs kļūstam par iedvesmotākiem ar kaut ko jaunu: ar jaunā gadalaika atnākšanu, ar tik ilgi gaidītiem saules stariem, ar sen nedzirdēto putnu čivināšanu, ar siltiem vakariem un garām pastaigām, ar kopēju vieglumu un skaistumu, ko ienes šis brīnišķīgais gadalaiks.

Pavasarī arī ēšanas ieradumi mainās, ko ietekmē vitamīnu trūkums organismā.  Pavasara ēdienkartē ir jāiekļauj vitamīniem bagātie produkti:

•    zaļumi, jo tas ir labs vitamīnu avots organisma specināšanai pavasara laikā;

•    augļi un dārzeņi, pēc speciālistu uzskata, vismaz 400 g vai 5 porcijas svaigu dārzeņu un augļu  aizstās nepieciešamo vitamīnu un minerālvielu dienas devu;

•    augļu un dārzeņu sulas.

Šajā laikā nedrīkst aizmirst par fiziskām aktivitātēm, kas uzlabos asinsriti un vielmaiņu. Fiziskās aktivitātes var būt dažādas: pastaiga pa parku, jogas nodarbība vai peldbaseina un saunas apmeklējums, atkarībā no tā, kam Jūs dodat priekšroku. Svarīgākais ir rādīt organismam labvēlīgākus apstākļus un mazināt nogurumu un stresu.

Restorānā ''Dinaburg'' tika izstrādāta speciālā vitaminizēta un viegla ēdienkarte. Pirmajā tiks piedāvāti siltie vistas salāti ar meloni. Cik ir zināms, melones attīra un spēcina organismu, izvada šlakvielas, kā arī nomierina nervu sistēmu.

Kā otro ēdienu piedāvājam kesadilju ar sēnēm un vistas fileju. Pastāv uzskats, ka kesadilja ir ass un pikants ēdiens, taču katru recepti ir iespējams pielāgot savai gaumei, mūsu gadījumā - savu viesu gaumei. Restorāna ēdienkartē šāda tipa ēdiens tiks piedāvāts pirmo reizi, tādējādi, šo pavasari sāksim ar jaunām garšas izjūtām.

Desertā piedāvājam vitaminizētu kokteili – biezsulu, jo tas ir tieši tas, kas ir vajadzīgs pavasara sākumā. Piedāvājam sakult blenderī zemenes, melno aroniju un persikus. Aroniju ogās ir maz cukuru, mēreni daudz pektīnvielu, organiskās skābes, īpaši daudz P un C vitamīna, mēreni daudz B2 vitamīna, daudz A vitamīna, provitamīnu, karotinoīdu, miecvielu, minerālvielu u.c. savienojumi. Tā būtu lieliskā recepte cīņā ar nogurumu un avitaminozi.

Restorānā ''Dinaburg'' vienmēr gaida viesus, lai tie varētu izbaudīt lieliskus un vitamīniem bagātus ēdienus un jauki pavadīt laiku!


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 25.04.2024 Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ Tukuma TIC
25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54931116sec.