Kulinārijas piedzīvojums Francijā no «EC Durbe»

Francija ir zināma ne tikai ar savām smaržām, kino, un sieru, bet arī ar savu izsmalcināto un eleganto virtuvi. Franču virtuvi uzskata par vienu no labākajām pasaulē, līdz ar to, katrā valstī var atrast vairākus šīs valsts restorānus. Diemžēl īstu Francijas virtuvi atdarināt ir gandrīz neiespējami, vietējie iedzīvotāji ļoti daudz laika un uzmanības velta tieši gatavošanas procesam. Īstā Francijas virtuvē tu neatradīsi nedz putras, nedz lielu daudzumu kartupeļu, jo tas uzdzen francūžiem šoku; ēdienus viņi parasti pasniedz ar bagātīgu salātu daudzumu, kuri pasniegti dažādās mērcēs.

Francijā pieejamas dažādas virtuves:

Haute Cuisine (visizsmalcinātākā klasiskā virtuve, ko pasniedz augsta līmeņa restorānos)

Cuisine Bourgeoise (mājas tradīcijās gatavots ēdiens)

Cuisine des province (lauku tradīcijās gatavots ēdiens)

Nouvelle Cuisine (viegls, veselīgs ēdiens).

Dzirdot vārdus Francijas virtuve ļoti daudziem nāk prātā ''Ratatouille'', tradicionālais Provancas ēdiens, kura pirmsākumi meklējami Nicā. Tas ir pats slavenākais sautējums pasaulē, ēdienā savienojas paprikas, baklažāna, cukini un tomātu garša.

Ratatouille parasti pasniedz kā piedevu gaļai, bet to var redzēt arī kā pamatēdienu (kopā ar makaroniem, rīsiem vai maizi). Ratatuja noslēpums slēpjas tajā, ka katru dārzeni jāpacenšas pagatavot atsevišķi viena no otra, lai katras sastāvdaļas garša paliek nemainīga. Mūsdienās recepte ir nedaudz mainījusies, steigas dēļ viss tiek gatavots kopā.

Dodam Jums iespēju ieskatīties Ratatuī pagatavošanā!

Nepieciešams:

2 baklažāni, 1 cukini, 1 liels sīpols, 2 zaļās paprikas, 3 lieli tomāti, 4-5 daiviņas ķiploka, 1  zariņš timiāna, 2 zariņi bazilika, svaigi pētersīļi, sāls pēc garšas, 2 ēdk. sviesta vai labas eļļas.

Pagatavošana: (25 min)

Sagriež sīpolu (plānās pusripiņās), papriku (šaurās strēmelēs), baklažānus un cukini (palielos kubikos).

Tomātus noblanšē, novelk tiem ādiņu un sagriež daiviņās, ķiplokus un zaļumus sasmalcina ar nazi.

Pannā sakarsē sviestu vai eļļu, apcep tajā sīpolus, kamēr tie kļūst zeltaini, pieliek papriku un maisot cep uz vidējas uguns 3 minūtes.

Vēlāk pievieno baklažānus, cukini, tomātus, pusi no ķiploka, baziliku un timiānu, pievieno sāli, pārlej pāri ½ glāzi ūdens, uzliec vāku un nogriez uguni pēc iespējas mazāku. Sutina 20 minūtes.

Pēc 20 minūtēm pieliek atlikušo ķiploku, pārbauda sāls daudzumu, sautē zem vāka 1 minūti, uzkaisa pētersīļus, uzliec vāku un izslēdz uguni. Paturi zem vāka vēl 3 minūtes.

Pasniedz kā atsevišķu ēdienu, vai arī kā garnējumu gaļai un zivīm.

Tas arī viss, izbaudi brīnišķīgo Francijas garšu! Un kā francūži saka – Bon appetit!!!

Kā jau visiem zināms, Francija ir slavena ar savu kulināriju, bet tas nav vienīgais, ar ko Francija var lepoties! Valstij piemīt lieliska kultūra, kurā var dzīvot un mācīties. Izglītības centrs Durbe piedāvā bērniem, pusaudžiem un pieaugušiem iespēju izbaudīt Francijas vasaru, viesmīlību un apgūt franču valodu! Daudzās Francijas skolās ārpus mācību stundām tiek piedāvātas arī kulinārijas nodarbības, kur katrs spēs iejusties slavena pavāra lomā! Vairāk informācijas par franču valodas kursiem un nometnēm Francijā skatīt EC Durbe mājas lapā: www.durbe.edu.lv.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.11645412sec.