GetTable.lv: Latvijas restorāni nav pietiekami piemēroti ģimenēm ar bērniem [2]

Aptauja, kas visā Latvijā tika veikta pēc galdiņu rezervēšanas restorānos pakalpojuma GetTable.lv pasūtījuma*, atklāja, ka 46% respondentu labprāt apmeklē sabiedriskās ēdināšanas iestādes ģimenes lokā kopā ar bērniem. Turklāt gandrīz trešdaļa Latvijas iedzīvotāju (28%), kas piedalījās aptaujā, apmeklē kafejnīcas un restorānus vairākas reizes mēnesī. Tomēr eksperti uzskata, ka daudzi restorāni un kafejnīcas nav pielāgotas apmeklējumiem kopā ar bērniem.

Pēc GetTable.lv pasūtījuma veiktās aptaujas* rezultāti liecina, ka lielo pilsētu — Rīgas, Jūrmalas, Daugavpils, Jēkabpils, Ventspils, Rēzeknes un Liepājas — iedzīvotāji apmeklē restorānus un kafejnīcas vairākas reizes mēnesī, galvenokārt kopā ar ģimeni un bērniem. Šī tendence ir īpaši izteikta vecuma grupā no 26 līdz 45 gadiem — 62% šī vecuma respondentu vislabprātāk iet uz kafejnīcu kopā ar saviem bērniem un radiniekiem. Turklāt 12% respondentu neapmeklēs restorānu, kas nav draudzīgs ģimenēm ar bērniem.

Biedrības «Babyroom», kas apkopo informāciju par ģimenēm ar bērniem pieejamām sabiedriskajām vietām, pārstāve Anna Rozīte uzskata, ka mazajiem apmeklētājiem draudzīga kafejnīca ir tāda, kur ir barošanas krēsliņš, izklaides iespējas bērniem, rotaļu istaba, ērtas tualetes, kur var arī pārģērbt bērnu un apmainīt autiņbiksītes, drošs pagalms, ērta piebraukšana vecākiem ar ratiņiem un tā tālāk. Labi, ja iestādē ir vismaz kaut kas no iepriekš minētā — tas ievērojami atvieglo šīs iestādes apmeklējumu vecākiem ar mazu bērnu.

Anna Rozīte norāda: «Ļoti bieži kafejnīcas cenšas būt draudzīgas pret apmeklētājiem ar bērniem, bet nezina, kā to izdarīt. Šādos gadījumos var redzēt ratiņu piebrauktuves, pa kurām nevar uzbraukt ar ratiņiem, un bērnu ēdienkarti, kurā ir tikai fritēti kartupeļi un cīsiņi ar kečupu.» Tomēr Annas Rozītes kolēģe šajā sociālajā kustībā Laura Bluša piebilst, ka tagad sabiedriskās ēdināšanas iestādes arvien biežāk domā par ģimeņu ar bērniem vajadzībām, un pieņem, ka tas ir saistīts ar faktu, ka ģimenes ar bērniem ir samērā maksātspējīga auditorija.

«Rīgā un citās lielās pilsētās situācija ar kafejnīcu un restorānu labiekārtošanu atbilstoši ģimeņu ar bērniem vajadzībām ir labāka nekā mazās pilsētās, taču dažkārt ceļmalas kafejnīcu pārdomātais iekārtojums un atsaucīgie darbinieki ļoti iepriecina. Galu galā vissvarīgākā ir darbinieku izpalīdzība un vēlme nākt pretī,» saka «Babyroom» pārstāve Linda Pavļuta.

«Ņemot vērā to, cik ļoti svarīgs ģimenēm ar bērniem ir katrs sīkums, kas saistīts ar atpūtu kopā ar bērniem, tīmekļa vietnē GetTable.lv ir pieejami klientu komentāri, kuros godīgi aprakstīti kādas iestādes apmeklējuma pieredzes visdažādākie aspekti, tostarp arī došanās uz restorānu kopā ar bērnu. Es esmu pārliecināts, ka mūsu pakalpojums būs noderīgs ne tikai rezervēšanai, bet arī tādas apmeklējuma vietas izvēlei, kas atbilst pat ļoti sevišķām prasībām,» norāda pakalpojuma GetTable.lv līdzīpašnieks Aleksandrs Ahmetovs.

Par pakalpojumu GetTable.lv

Pakalpojums GetTable.lv ir izveidots 2015. gada sākumā un ietver bezmaksas sistēmu galdiņu meklēšanai un rezervēšanai restorānos. Latvijā pakalpojums piedāvā rezervēt galdiņus Rīgas un Jūrmalas restorānos, garantējot apstiprinājumu pāris minūšu laikā. Tiek plānota arī šī pakalpojuma uzsākšana Lietuvā, Igaunijā un Polijā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 dainis 04/15/2015 14:30 diezgan bieži traucē tas, ka daži vecāki, ieejot restorānā/ kafe, "aizmirst" par saviem bērniem un tad nu tie izklaidējas kā prot. spilgtākais piemērs bija ēlandē, kur mamašas aizrāvušās ar smēķiem un viedtālruņiem nepamanīja, ka 2-3 gadīgais jau taisās šķērsot brīvības ielu...

2 Nikodems dēliņš 04/09/2015 17:30 Vajadzētu patiesībā ar īpašu marķējumu atzīmēt restorānus, kur ar bērniem aizliegts iet. Reizēm cilvēki iet uz restorāniem arī paēst vai tāpat vien parunāties, nevis klausīties svešu bērnu bļaustīšanos.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 26.04.2024 TALKA | Vīna darītavas "ABAVAS" teritorijā Tukuma TIC
Abavas vīna darītava aicina uz pavasara talku pie sevis Tukuma pusē 26.aprīlī no pulksten 9:00. Būs kopīga apkārtnes, ābeļdārza sakopšana, sidra | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.39732599sec.