Restorānā izlīst nopirktais dzēriens – kam par to jāmaksā?

Lielai daļai no mums restorānā vai kafejnīcā ir gadījies nonākt situācijā, kad savas neveiklības vai citu iemeslu dēļ nejauši apgāžam un izlejam tikko nopirkto kafijas tasi vai vīna glāzi. Lai šādā situācijā neapjuktu, Travelnews.lv aptaujātie restorānu pārstāvji skaidro, ko šādos gadījumos varētu gaidīt no iestāžu personāla.

Mūzikas un teātra restorāna Happy Days & Nights līdzīpašniece Solvita Nona Brikmane stāsta, ka ir bijušas situācijas, kad restorāna klients dzērienu izlej speciāli. Ja tā notiek, jauns dzēriens bez maksas pasniegts netiek, un, ja apmeklētājs vēlas jaunu izlietā vietā, tad par to arī attiecīgi ir jāmaksā. "Savukārt, ja mēs redzam, ka restorāna klients viņam pasniegto dzērienu izlej nejauši, tad personāls vietā atnes jaunu, samaksu par to neprasot," skaidro S. Brikmane.

Liepājas sirdī esošā restorāna Upe pārdošanas vadītāja Sintija Pusaudze min, ka to, kā restorāna personāls reaģē uz izlietu dzērienu, ir atkarīgs no situācijas. Piemēram, ja dzērienu nejauši izlējis viesmīlis, klientam bez maksas tiek pasniegts jauns dzēriens. "Ja apkalpojošais personāls, izlejot dzērienu, radījis bojājumu cilvēka drēbēm, tad mēs savā starpā vienojamies par atlaidi," skaidro restorāna "Upe" pārstāve. Ja dzērienu izlej klients, tad parasti par jaunu dzērienu izlietā vietā ir jāsamaksā. Izņēmums ir tad, ja dzērienu nejauši gadījies izliet bērnam – tādā gadījumā izlietā šķidruma vietā restorāna personāls bez maksas pasniedz vēl vienu.

Ģimenes restorāna Hercogs Mārupe direktors Oskars Evaltovičs stāsta, ka viņa vadītajā restorānā personāls cenšas vadīties pēc viņa paša principiem un katru gadījumu izvērtē atsevišķi: "Ja viesmīlis klientam uz galda noliek dzērienu, viņš to redz un pasaka paldies, tad tālāko atbildību par šo dzērienu uzņemas pats klients. Tātad, pēc būtības, ja uzturoties restorānā, apmeklētājs šo dzērienu nejauši vai arī speciāli izlej, tad par nākamo dzērienu ir jāmaksā." Taču, ja, piemēram, dzēriens klientam uz galda nolikts viņam nemanot un sarunas karstumā, žestikulējot ar rokām, viņš to nogāž, tad vaina jāuzņemas viesmīlim un apmeklētājs jaunu dzērienu var saņemt bez maksas.

"Man pašam ir bijusi situācija, kad nesot dzērienu paplāti, esmu paklupis uz izciļņa, ko uz grīdas neesmu pamanījies, un ar visu paplāti esmu ievēlies klientam klēpī. Uzskatu, ka šādā situācijā ir tikai loģiski, ja restorāna apmeklējam tiek samaksāti ķīmiskās tīrītavas izdevumi par sabojāto apģērbu, kā arī izmaksātas pusdienas," uzskata "Hercogs Mārupe" direktors.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.86393189sec.