Vai Rīgas restorānos var nobaudīt bērzu sulas?

Gardās, atspirdzinošās un ļoti veselīgās bērzu sulas iegūst aprīlī un, pareizi sagatavojot, var uzglabāt un lietot visu vasaru. Vaicājām Rīgas restorānu saimniekiem, vai viņi saviem klientiem piedāvā šo unikālo dabas produktu.

Restorāna Taverna vadītāja Astrīda Arklone stāsta, ka bērzu sulas ir iecirstas ēdienkartē – bija, ir joprojām un būs arī turpmāk. Pārsvarā cilvēki par tām esot sajūsmā un pieprasot, bet tiem, kas pieraduši dzert tikai kolas un fantas un jau sabojājuši garšas kārpiņas, –  tie mēdzot viebties no bērzu sulu skābenās garšas. Astrīda piebilst, ka bērzu sulas var izmantot, lai gatavotu arī tēju, kafiju, un pat skaistumkopšanas produktus – maskas matiem. Jaunums restorānā Taverna ir pašu cepta maize. Pirms dažām dienām tika izcepti pirmie kukulīši – ar linsēklām, ķimenēm, ķirbju un citām sēklām.

Restorāna Kaļķu vārti vadītāja Sandra Sirmace no pieredzes zina, ka restorāna klienti veselīgās un svaigās bērzu sulas ir ārkārtīgi iecienījuši. Šogad tās bijušas šefpavāra komplimentā. Tagad, kad bērzu sulas beigušās, tās nomainījušas zaķskābenes. Kas būs pēc tām – tas atkarīgs no šefpavāra izvēles.

Restorāna Burkāns vadītāja Inese Vīcupa stāsta, ka bērzu sulas piedāvā katru gadu. Šogad tās piegādājuši draugi no Mārupes un Bauskas. No bērzu sulām gatavoti gardi un vitamīniem bagāti kokteiļi, tās tikušas pievienotas arī dažiem ēdieniem. Tuvākajā laikā, līdz ko būs iespējams ievākt krietnāku daudzumu, restorāns Burkāns savā ēdienkartē iekļaus arī nezāļu karalienes – nātres, kas ir bagātas ar C un A vitamīnu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Latvija
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60679698sec.