Dreskods Latvijas restorānos – vai ir nozīme tērpam, kurā dodies vakariņās?

Senākos laikos došanās uz restorānu bija visai svinīgs notikums, kad dāmas un kungi sapucējās vairāk kā ikdienā. Mūsdienās cilvēki tam vairs nepievērš tik lielu uzmanību, un nereti smalkās iestādēs blakus var redzēt gan smalki, gan ikdienišķi ģērbušos cilvēkus. Lai noskaidrotu, vai Latvijas restorānos pastāv noteikta ģērbšanās etiķete un kas notiek, ja to neievēro, travelnews.lv sazinājās ar Latvijas restorānu pārstāvjiem.

Elīna Sedleniece, kura ir mārketinga vadītāja restorānā Kolonāde. Mūsu stāsti… stāsta, ka restorāns ir sadalīts divās zonās un kioska zonā, kur var iegādāties produktus līdzi ņemšanai, piemēram, kafiju un smalkmaizītes. Bieži vien ierodas jaunieši arī saplēstajos džinsos un sporta apavos, taču, tā kā restorānā pret ģērbšanās etiķete personāls neizturas strikti, viņi ārā raidīti netiek. "Lielākā daļa restorāna viesu izrāda cieņu mūsu atrašanās vietai un interjeram, kā arī saviem pusdienu vai vakariņu biedriem un ierodas smart casual stilā. Tā kā restorāns atrodas līdzās Latvijas Nacionālajai operai un citām nozīmīgām Rīgas vietām nereti vakariņot viesi ierodas vakara tērpos," skaidro restorāna mārketinga vadītāja.

Tūristi, kuri iecienījuši Kolonāde. Mūsu stāsti..., protams, ģērbjas brīvāk, piemēram, sporta apavos, džinsos, bet tā kā restorāns ir demokrātisks, arī šādi tērpti ciemiņi ir laipni gaidīti. "Galvenais, ko sagaidām no viesiem, ir pieklājīga uzvedība, kas neaizvaino apkārtējos," uzsver Sedleniece.

Restorāna Muusu vadītājs Mārtiņš Bērziņš stāsta, ka viņa vadītajā iestādē vadība saprot, ka cilvēku ģērbšanās stili ir daudz un dažādi, tādēļ apmeklētājiem netiek noteikts, kādā apģērbā ierasties. "Restorānā Muusu pēc ģērbšanās stila neviens netiek dalīts. Apkalpojam visus – gan cilvēkus sandalēs, treniņtērpos, gan smalkākos tērpos," skaidro Bērziņš. Viņš piebilst, ka vienīgais izņēmums, kad restorāna personāls var neielaist cilvēku iestādē ir tad, ja personas apģērbs ir netīrs vai smakojošs, jo tas var radīt nepatīkamas izjūtas citos restorāna apmeklētājos.

Mālpils muižas izpildvadītāja Ilze Steķe ievērojusi, ka bieži vien izsmalcinātākie cilvēki ir ģērbušies visvienkāršāk. Šī iemesla dēļ muižas restorāna personāls cenšas neskatīt vīru pēc cepures, proti - nevērtēt cilvēkus pēc ārējā izskata. "Esam atvērti un priecājamies par katru cilvēku, kas iegriežas ciemos," skaidro Steķe, piebilstot, ka vēl nav bijuši tādi gadījumi, kad kādam viesim nācies lūgt pamest restorāna telpas.

Viņa atzīst, ka muiža pati par sevi it kā pieprasa attiecīgu izskatu, tomēr speciāls dreskods, kādā apģērbā ierasties restorānā, nav rakstīts. "Mēs apkalpojam visus – gan tos, kuri ir saposušies uz gardēžu vakariņām, gan tos, kuri garāmbraucot iebrauc pie mums papusdienot un ir ģērbušies vienkāršāk", norāda Mālpils muižas restorāna izpildvadītāja.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.76360011sec.