Restorānu pārstāvji skaidro, kā reaģē, ja klients lūdz izņemt no ēdiena kādu sastāvdaļu

Restorāna apmeklējuma laikā, kad pētām ēdienkartes, cenšoties izvēlēties par labu vienam vai citam ēdienam, var gadīties tā, ka ir maltīte, kuras sastāvdaļas šķiet kārdinošas un gardas. Tomēr - ēdienu pasūtīt attur tas, ka tajā ir kāda sastāvdaļa, kas negaršo vai pret kuru ir alerģija. Sazinājāmies ar restorānu pārstāvjiem, lai noskaidrotu, kā tiek reaģēts gadījumā, ja klients lūdz izņemt no ēdiena konkrēto sastāvdaļu vai aizvietot to ar ko citu.

Pašā Vecliepājas sirdī esošā restorāna Upe pārdošanas vadītāja Sintija Pusaudze mierina un stāsta, ka restorānā vienmēr tiek ņemtas vērā klienta vēlmes. Proti, ja kāda sastāvdaļa nepatīk vai izraisa alerģisku reakciju, to var izņemt vai, piemēram, nomainīt pret kādu citu. Ja neēd gaļu vai zivis, tiek piedāvāta veģetārā ēdienkarte. "Mēs klientam piedāvājam alternatīvas un ar viņu vienojamies par to, kāds būs ēdiens. Viesmīļi konsultējas ar šefpavāriem un pastāsta klientam, kādi ir iespējamie varianti, ko varētu pielikt klāt, lai sastāvdaļa labi saderētu ar pārējo ēdienu," skaidro S. Pusaudze.

S. Pusaudze neatminas, ka būtu bijusi tāda situācija, kad restorāna apkalpojošais personāls nebūtu varējis ar klientu vienoties, un viņš būtu aizgājis neapmierināts: "Darām tā, lai visas iesaistītās puses būtu apmierinātas".

RestorānāOrizzonte, kurš atrodas jūras malā, klienta vēlmes tiek liktas pirmajā vietā. Kā stāsta restorāna šefpavārs Gatis Krastiņš, jebkuru ēdienu ir iespējams variēt: "Pamatsastāvs ir viens, taču piedevas noteikti varam pielāgot katra klienta vēlmēm. Ja kartupeļu vietā pie steika grib rīsus, pasniedzam rīsus, ja nevēlas kādu konkrētu mērci, pasniedzam ēdienu bez tās vai nomainām ar citu. Tāpat klients var noteikt, cik apceptu grib, piemēram, gaļu. Viss ir runājams".

Tiesa, gadījumā, ja ēdot Orizzonte restorānā vēlēsies ko pamainīt, ēdienkartē norādīta cena var atšķirties no tās, kāda ir realitātē. "Mums sastāvdaļas katram ēdienam ir jau nokomplektētas, un attiecīgi tām ir arī pielāgota cena. Ja klients izvēlas komplektā iekļaut kaut ko citu, tad arī cena mainās," skaidro šefpavārs, kurš piebilst, ka ikviens klients par to, ka būs kaut ko jāpiemaksā klāt, šādos gadījumos tiek informēts par to.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
17 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56696606sec.