Leģendu nakts Ungurmuižā 31. oktobrī [1]

Lai iepazītu Latvijas vēsturi, arhitektūru, notikumus un citas vērtības, kas glabātas simtiem gadu, Latvijas Piļu un muižu asociācija oktobra pēdējā sestdienā rīko "Leģendu nakti". 31.oktobrī ikviens interesents tiks gaidīts daudzviet Latvijā - pilīs, muižās, muzejos.

Ungurmuižā plkst. 19.00 skanēs īpaša Leģendu nakts mūzika "Dabas krāsas" ar skaistās kolaratūrsoprāna balss īpašnieces Dināras Rudānes koncertu, ko pavadīs pianiste Ērika Apeine.

Programmā skanēs V. A. Mocarta Nakts karalienes ārija, Semiramīdas ārija no G. Rossini operas "Semiramide", visu iemīļota J. Štrausa Vīnes valša melodijas, G. Geršvina mūzika un J. Ķepīša latviešu tautas dziesmas apdares.

Par māksliniecēm:

Latgalē dzimusī tatāru/krievu/latviešu izcelsmes mūziķe Dināra Rudāne absolvējusi J. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju, kur studējusi pie profesora Bruno Egles. Uzstājas Latvijā un ārzemēs gan ar akadēmiskās mūzikas koncertiem, gan moderno mūziku. Vada savu grupu "Rock5 band" un pasniedz vokālo mākslu. Siguldas Opermūzikas Svētku dalībniece.

Interesanti ir mūziķes hobiji – jau astoņus gadus Dināra ir kaislīga motobraucēja, kā arī nodarbojas ar kikboksingu - muay thai cīņas veidu un Ju Jitsu.

Pianiste Ērika Apeine absolvējusi J. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas maģistrantūras klavierpavadījuma klasi, kur pašlaik strādā koncertmeistaru katedrā. Latvijas Nacionālās operas solistu un vokālās pedagoģes Anitas Garančas koncertmeistare. Profesionālās iemaņas kameransamblī un klavierpavadījumā papildinājusi pie Valtera Mūra (ASV), Filipa Molla (Vācija), Aleksandra Bondurjanska (Krievija) un A. Novosovskas (Polija).

No plkst. 18.00:

Ieeja uz koncertu, muzeja apmeklējums un gidu stāstījumi - 10,00 EUR, studentiem, senioriem 5,00 EUR.

Biļetes lūdzu rezervēt pa t. 22007332 vai [email protected]

No plkst. 20.00:

Ieeja 3,00 EUR, studentiem, senioriem 2,00 EUR. Ungurmuiža būs atvērta līdz plkst. 24.00

Arī Ungurmuižas restorāns būs atvērts līdz pusnaktij un piedāvās rudenīgu un sildošu maltīti!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 kiko 10/19/2015 13:57 Vai tad Leģendu nakts koncepts nebija - bezmaksas ieeja kā Muzeju naktī? Un jāmaksā tikai par papildus fīčām?

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 26.04.2024 TALKA | Vīna darītavas "ABAVAS" teritorijā Tukuma TIC
Abavas vīna darītava aicina uz pavasara talku pie sevis Tukuma pusē 26.aprīlī no pulksten 9:00. Būs kopīga apkārtnes, ābeļdārza sakopšana, sidra | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50215411sec.