Valsts svētkos LIDO piedāvās plašu tautisku dziesmu un deju programmu

Atzīmējot Latvijas 97. dzimšanas dienu, novembrī LIDO Atpūtas centrā (Krasta ielā 76) norisināsies plaša svētku programma latviskās un patriotiskās noskaņās. Svētkos būs iespēja vērot tautiskus deju un mūzikas priekšnesumus, kā arī izmēģināt roku sarkanbaltsarkanu svecīšu liešanā.

"Vienmēr esam lepojušies ar to, ka esam uzņēmums, kas savu darbību attīstījis, balstoties uz latviskām vērtībām. Novembris mums tāpat kā ikvienam Latvijas iedzīvotājam ir īpašs mēnesis, un LIDO tas nav iedomājams bez patriotiskas svētku programmas, kas uzsver mūsu tautas bagātību. Arī šogad esam īpaši piedomājuši pie tā, lai papildus tradīcijām bagātai maltītei saviem viesiem sniegtu arī patriotisku un priecīgu svētku noskaņu un skaistas emocijas," stāsta Rita Auziņa, AS LIDO Valdes priekšsēdētāja.

18. novembrī Latvijas 97. dzimšanas dienai par godu LIDO Atpūtas centrā valdīs īpaši patriotiska gaisotne. Uz pirmā stāva skatuves plkst. 15.00, 16.00 un 17.00 uzstāsies "zelta koklētājas" Egija Laura Preise un Rozīte Katrīna Spīča. Pusstundu garos koncertos mūziķes ļaus baudīt etnogrāfiskās kokles skaņas, izspēlējot latviešu tautasdziesmu melodijas un to variācijas.

Savukārt pie centrālās ieejas pūtēju orķestra priekšnesumi mīsies ar tautas dejām. Plkst. 16.30, 17.30 un 18.30 uzstāsies tautas deju ansamblis "Zīle" no Ķekavas, kas svētkos priecēs ar latviešu tautas deju klasiku. Pēc katra priekšnesuma plkst. 17.00, 18.00 un 19.00 muzicēs Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas pūtēju orķestris, kas izpildīs patriotiskas un tautā mīlētas latviešu melodijas.

Svētku vakarā LIDO Atpūtas centra alus pagrabiņā no plkst. 18.30 muzicēs populārais kurzemnieku ansamblis "Rumbas kvartets". Mūziķi no Kurzemes pērles Kuldīgas spēlē dzīvo mūziku, neizmantojot pastiprinošas iekārtas – tā, kā muzicēja pagājušā gadsimta divdesmitajos un trīsdesmitajos gados. Programmā izskanēs iemīļotas galda dziesmas un ziņģes, kas ikvienu mudinās dziedāt līdzi un ļauties īsteni latviskam deju vakaram.

18. novembrī no plkst. 17.00 līdz 20.00 LIDO Atpūtas centrā norisināsies sveču liešanas darbnīca, kurā ikvienam būs iespēja par simbolisku samaksu izgatavot savu svecīti ar sarkanbaltsarkaniem motīviem. Būs iespējams radīt gan dažādu formu svecītes iekštelpām, gan arī pašiem savu āra sveci, ko aizdegt par godu svētkiem vai uzdāvināt kādam tuvam cilvēkam kā dāvanu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Latvija
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60987091sec.