Par «Rīgas Melnā Balzama» kausu sacentīsies 50 labākie bārmeņi no vienpadsmit valstīm

2015. gada 25. novembrī Rīgā pirmo reizi notiks starptautisks "Rīgas Melnā Balzama" bārmeņu konkurss - "Riga Black Balsam Global Cocktail Challenge 2015", kurā par labākā bārmeņa titulu cīnīsies 50 dalībnieki, kuri pārstāv Igauniju, Lietuvu, Ukrainu, Krieviju, Izraēlu, Indiju, Somiju, Apvienoto Karalisti, Zviedriju, Ungāriju un protams, Latviju.

"Dalībnieku vidū ir arī vairāki 2015. gada pasaules bārmeņu čempionāta laureāti un arī trīskārtēja čempione, kas liecina par ļoti augstu profesionālo līmeni un arī sīvu konkurenci", informē Raitis Akerblūms, Latvijas Bārmeņu Federācijas prezidents.

Starptautisko bārmeņu konkursu "Riga Black Balsam Global Cocktail Challenge 2015" organizē lielākais alkoholisko dzērienu nozares uzņēmums Baltijā – "Amber Beverage Group", kurā ietilpst arī AS "Latvijas balzams", sadarbojoties ar Latvijas Bārmeņu Federāciju.

"Konkurss, ko rīkojam, ir lieliska iespēja popularizēt pasaulē vienu no Latvijas unikālākajiem zīmoliem - "Rīgas Melno Balzamu", kas ir arī viens no pasaulē vecākajiem biteru jeb rūgto uzlējumu dzērieniem. Zīmols jau sen "pārkāpis" Latvijas robežas un pieejams vairāk nekā 25 valstīs. Esmu pārliecināts, ka šī konkursa rezultātā radīsies ne tikai jaunas, oriģinālas kokteiļu receptes, bet Rīga iegūs vēl vienu profesionālu, starptautisku pasākumu," pauž organizatoru - "Amber Beverage Group" stratēģiskā mārketinga direktors Valters Kaže.

Bārmeņu sniegumu konkursā vērtēs starptautiska profesionāļu žūrija, liekot atzīmes gan par dalībnieku tehnisko sniegumu, gan sagatavotā kokteiļa garšas unikalitāti, īpašībām un noformējumu. "Mums ir liels gandarījums, ka konkursa degustācijas žūrijā strādās tādi pasaules līmeņa bārmeņi un profesionāļi – leģendas kā Pīters Dorelli (Peter Dorelli), Apvienotās Karalistes bārmeņu ģildes prezidents un Filips Dafs (Philip Duff), starptautisks dzērienu eksperts, bārmenis no ASV", informē konkursa organizatori.

10 labākie "Rīgas Melnā Balzama" kokteiļu meistari saņems godalgas un sadalīs konkursa prēmiju fondu, kas ir 4800 eiro. Latviju konkursā "Riga Black Balsam Global Cocktail Challenge 2015" pārstāvēs desmit bārmeņi, kas kvalificējās kā labāko kokteiļu recepšu autori 3.septembrī notikušajā Latvijas atlasē. Par Latvijas finālistiem vairāk var uzzināt Facebook vietnē Riga Black Balsam, kur publicētas intervijas ar bārmeņiem.

Konkursam klātienē varēs sekot līdzi iepriekš akreditētie mediji un aicinātie viesi.

Par akreditācijas iespējām plašāk informēsim turpmākā "Riga Black Balsam Global Cocktail Challenge 2015" komunikācijā.

Pasākuma informatīvais atbalstītājs – portāls Delfi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
Latvija 20 EUR
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60004115sec.