Rīgā notiek Baltijas valstīs lielākais šampanieša festivāls

Baltijas valstīs lielākais un gardēžu aprindās gaidītais festivāls Riga Wine & Champagne sadarbībā ar Nordea banku Rīgā norisināsies 2016 gada 4. - 6. martā. Festivāls vīnmīļus priecēs ar Baltijā lielāko šampaniešu degustāciju "Lielo Burbuļu parādi", iespēju izglītoties pasaules vadošo šampanieša ekspertu un Šampaņas vīndaru vadībā, kā arī virkni vakariņu un degustāciju. Festivāla spožākā zvaigzne šajā pavasarī būs Taittinger šampaniešu nama īpašnieks un ģimenes galva Pjērs Emanuēls Tetanžē (Pierre-Emmanuel Taittinger), kurš piedalīsies festivāla noslēdzošajās vakariņās "Champagne Gala Dinner", kā arī ar Rīgas šampaniešmīļiem tiksies "Lielajā Burbuļu parādē".

140 šampaniešu un dzirkstošo vīnu degustācija "Lielajā Burbuļu parādē" 5. martā

"Lielā Burbuļu parāde", kas Riga Wine & Champagne festivāla ietvaros notiks jau ceturto gadu, iekarojusi neviltotu ne tikai Rīgas, bet arī visas Baltijas šampaniešmīļu atzinību. "Lielās burbuļu parādes" apmeklētājiem degustēšanai, malkošanai un baudīšanai festivāls piedāvās 140 šampaniešus (Champagne) un augstākās kvalitātes dzirkstošos vīnus (Cremant, Franciacorta, Cava, Prosecco u.c.).

"Parāde" ir publiski pieejama ikvienam vīnmīlim un tiek organizēta pēc Eiropā ierastā un Riga Wine & Champagne festivālā izmantotā t.s. walk-around degustāciju principa, apmeklētājiem dodot iespēju pašiem apstaigāt "parādi", degustējot un baudot visus "parādē" pieejamos šampaniešus, uzdot jautājumus, uzklausīt Latvijas labāko vīnziņu padomus, kā arī vaigā satikt Šampaņas namu īpašniekus, vīndarus un ekspertus.

Nordea bankas vadītājs Latvijā Jānis Buks: "Nordea ir līdzās atpazīstamos un mīlētos kultūras notikumos. Tādēļ īpaši lepojos, ka šogad, veiksmīgi turpinot sadarbību ar Baltijas valstīs lielāko festivālu Riga Wine & Champagne, Nordea kļuvusi par pasākuma ģenerālsponsoru. Šis pasākums ir ne vien lieliska vieta, kur baudīt "pasaules garšu" un ļauties pārsteigumiem, bet arī paplašināt savu kontaktu loku ar līdzīgi domājošiem."

Zināmākais no ekspertiem, kurš Rīgas festivālā viesojies vairākkārt, ir Pīters Liems (Peter Liem). Pīters ir viens no pasaules atzītākajiem šampaniešu pazinējiem, Louis Roederer starptautiskās balvas ieguvējs, www.champagneguide.net un Ņujorkas La Fete du Champagne, lielākā ASV šampanieša festivāla, dibinātājs. Pīters Rīgā viesojies jau vairākkārt – gan 2012. gada festivāla atklāšanas meistarklasē, gan 2015. gadā pavasarī.

5.martā unikālā šampaniešu parāde notiks 3 sesijās (rīta, dienas un vakara) "Bibliotēka No1 Restorānā", Tērbatas ielā 2. Biļetes un sīkāka informācija pieejama www.ekase.lv un festivāla mājaslapā www.rigawinechampagne.lv

"Champagne Gala Dinner" vakariņas Šampaņas vīndaru un Pītera Liema, viena no pasaules vadošajiem ekspertiem, kompānijā 6. martā

Par godu noslēdzošajām festivāla vakariņām 6.martā Rīgā ieradīsies virkne atzītu Šampaņas vīndaru, lai Rīgas publikai "Champagne Gala Dinner" vakariņās prezentētu savus šampaniešus. Vakariņu kulminācijā, savukārt, Rīgas šampaniešmīļi un kolekcionāri tiek aicināti ierasties dalīties ar līdznestajiem īpašajiem un mīļākajiem šampaniešiem.

"Champagne Gala Dinner" ar savu klātbūtni pagodinās Pierre-Emmanuel Taittinger (Champagne Taittinger īpašnieks), Francis Tribaut (Champagne Lallier īpašnieks), Eric Calzolari (Champagne Billecart-Salmon) un Pīters Liems (champagneguide.net un Ņujorkas La Fete du Champagne organizators).

Spožākā vakariņu zvaigzne Pjērs Emanuēls Tetanžē (Pierre-Emmanuel Taittinger) ir šampaniešu nama Champagne Taittinger īpašnieks un ģimenes galva, kā arī viens no Šampaņas mīlētākajiem vēstnešiem, šampanieša šarma, veiksmes un panākumu iemiesojums.

Biļetes un sīkāka informācija pieejama www.ekase.lv un festivāla mājaslapā www.rigawinechampagne.lv.

Vīnziņi apvieno spēkus ar vīnmīļiem gatavojot paraugdemonstrējumus vīna un ēdiena "precināšanā".

Festivālu 4.marta vakarā "Bibliotēka No1 Restorānā" atklās jau par tradīciju kļuvušās vīna un ēdiena "precināšanas" vakariņas EAT DRINK VOTE" by Electrolux. Lai profesionālu someljēru viedokli šoreiz "atšķaidītu" ar "parasto" vīnmīļu garšu redzējumu, Māra Jansona vakariņās vīna un ēdiena "precību" konsultantu lomā šoreiz aicināti iejusties gan Baltijas vadošie vīnziņi – Raimonds Tomsons (restorāns "Vincents"), Gints Sniedze (Moet Hennessy vēstnieks Latvijā, PRIKE), Ronalds Pētersons (Noble Wine), gan trīs šarmantas dāmas – Santa Zāmuele (vīna un šampaniešmīle, žurnāla "Signature" izdevēja), Signe Meirāne ("Četras Sezonas" redaktore un izdevēja) un Marina Dianova ("Titanium" redaktore un izdevēja).

Vakariņu laikā būs iespējams baudīt vīnziņu un vīnmīļu īpaši piemeklētos 12 augstākās raudzes vīnus, kā arī uzklausīt "knifus" un noslēpumus ēdiena un vīna "precināšanā", lai vakariņu izskaņā balsotu par labāko vakariņu "precību" favorītiem. Vakariņas tiek rīkotas sadarbībā ar Electrolux Latvija. Sīkāka informācija pieejama festivāla mājaslapā www.rigawinechampagne.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
Latvija 20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53675294sec.