Investējot 3 miljonus eiro, «LIDO» atver divus restorānus un ražotni Vācijā

LIDO ir pirmais Latvijas ēdināšanas zīmols, kas uzsāk Latvijas labumu un ēdienu eksportu uz Rietumeiropu. 2016. gada 18. maijā Berlīnē tiks svinīgi atvērti divi restorāni ar nosaukumu KIRSONS. Investējot trīs miljonus eiro, līdztekus restorāniem LIDO Vācijā izveidojis arī ražotni.

"Vēsturi veidojam mēs paši, un mēs paši esam atbildīgi par Latvijas nākotni.  Arī LIDO Vācijā, pirmkārt, tiek veidots Latvijai un latviešiem, lai vairotu mūsu valsts un cilvēku labklājību. Tā būs vieta, kur popularizēsim Latviju, kur latviešiem dosim iespējas profesionāli augt un nopelnīt, lai to kopā ar ģimeni tērētu Latvijā, dodot ieguldījumu mūsu valsts ekonomikā," uzsver AS LIDO īpašnieks un Padomes priekšsēdētājs Gunārs Ķirsons.

Lai atvērtu ražotni un restorānus Vācijā, LIDO divu gadu garumā veicis priekšdarbus. Tirgus izpēte apliecināja, ka LIDO koncepts ir tuvs Vācijas iedzīvotājiem un šāda veida restorānu Vācijā trūkst. LIDO arī Berlīnē paliks uzticīgs principiem, kas ir uzņēmuma veiksmes pamatā jau teju trīsdesmit gadus. KIRSONS piedāvās kvalitatīvu mājas virtuvi, maltīti nodrošinot ātri un par pieejamu cenu. Tāpat kā Latvijā, arī Berlīnē uzņēmuma mērķis ir piedāvāt augstvērtīgu ēdienu, kas gatavots no dabīgām izejvielām.

"LIDO darbības uzsākšana Vācijā ir pierādījums veiksmīgajai Latvijas un Vācijas ekonomiskajai sadarbībai, kuru raksturo aizvien pieaugoša abpusēja uzticība attiecībā uz investīciju vidi un iespējām. Novērtējot Latvijas pārtikas pārstrādes industrijas potenciālu Eiropas un pasaules tirgos, Latvija jau kopš 1995. gada piedalās lielākajā pārtikas nozares izstādē Berlīnē "Zaļā nedēļa", pagājušajā gadā piedaloties izstādes partnervalsts statusā. LIDO bija viens no galvenajiem Latvijas valsts stenda partneriem šajā izstādē. Es priecājos, ka LIDO veic šo nozīmīgo nākamo soli un uzsāk uzņēmējdarbību Vācijā. Esmu pārliecināta, ka LIDO Berlīnē un Vācijā kopumā būs ieguldījums arī Latvijas atpazīstamības veicināšanā, raisot Vācijas iedzīvotāju interesi par Latviju kā tūrisma galamērķi," norāda Latvijas Republikas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Vācijas Federatīvajā Republikā Elita Kuzma.

LIDO attīstībai Rietumeiropā ir tālejoši mērķi, bet Vācija kā starta vieta izvēlēta, jo Latvijas un Vācijas vēsturiskā saikne izveidojusi līdzīgu ēdienu kultūru. Savukārt Berlīne ir dinamiska lielpilsēta, kur pastāv liels pieprasījums pēc daudzveidīga ēdienu piedāvājuma; tās iedzīvotāji ir atvērti jauninājumiem ēdienu pasaulē.

Kopējās investīcijas projektā ir aptuveni 3 miljoni eiro, un projektu galvenokārt finansējis LIDO ilggadējais partneris – DNB banka. "Esam LIDO ilgtermiņa partneris un mūsu sadarbības laikā vienmēr esam centušies rast konstruktīvus risinājumus un atbalstīt uzņēmumu nākotnes ieceru īstenošanā. Mums ir prieks, ka mūsu sadarbības partneris turpina biznesa attīstību ne tikai Latvijā, bet augot un attīstoties šķērso valstu robežas," komentē DNB bankas valdes loceklis un viceprezidents Lauris Macijevskis.

Viens no KIRSONS restorāniem atrodas netālu no populārā tūristu apskates objekta un transporta mezgla Alexanderplatz – iepirkšanās centra Alexa pirmajā stāvā. Otrs restorāns ir Šarlotes ielā, netālu no viena no atpazīstamākajiem Berlīnes apskates objektiem Check Point Charlie. Šis restorāns atrodas biroju ēkas pirmajā stāvā.

Restorāna kopējā platība iepirkšanās centrā Alexa ir 244 m2, un tas vienlaikus klientu zālē un terases zonā var uzņemt 151 klientu. Savukārt KIRSONS Šarlotes ielā platība ir 477 m2, un tajā ir 136 sēdvietas. Restorānu interjeru veidojusi dizainere Evija Ķirsone, lielu uzmanību pievēršot restorānu interjera estētikai un mājīgumam, lai tie būtu vienlaikus mūsdienīgi un komfortabli. Ražotne veidota, lai nākotnē potenciāli varētu apkalpot līdz pat 20 restorāniem.

Katrā no KIRSONS restorāniem būs pieejami aptuveni 100 dažādi ēdieni, kas aizgūti no līdzšinējā LIDO sortimenta. Vācijas klientiem būs iespēja baudīt Latvijas labumus, kurus LIDO iepērk no ilggadējiem sadarbības partneriem Latvijā, tajā skaitā pašmājās audzētus dārzeņus un Latvijā ražotus gaļas produktus, kā arī Užavas alu. Kopumā abos restorānos un ražotnē maijā darbu uzsāks 62 darbinieki.

Restorānu KIRSONS adreses Berlīnē: ALEXA Shopping Center; Berlin am Alexanderplatz, Grunerstraße 20, 10179 un Charlottenstraße 13/ Rudi-Dutschke Straße 18, 10969. Restorāni klientiem būs atvērti no 20. maija, plašāka informācija mājaslapā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45859194sec.