Ungurmuižā norisināsies operas svētki

2016. gada 25. jūnijā tikai 15 minūšu braucienā no Cēsīm - Ungurmuižā, Raiskuma pagastā, "Mazie Ungurmuižas svētki" visas dienas garumā!

No plkst. 11.00 – 13.00 Ungurmuižas restorānā viesi tiek gaidīti uz "Muzikālajām brokastīm" kopā ar Laimi Rācenāju un akordeonistu  Kasparu Gulbi.

No plkst.15.00-16.00, viesus gaidīs netālu esošā Jāņa un Gunas Rukšānu ziedu paradīze "Jaunrūjas", kur  dārznieki izrādīs savu dārzu . Vakarā Ungurmuižā tiks atklāta Gunas Rukšānes ziedu izstāde.

Plkst 17.00 Ungurmuižas Tējas namiņā aizsākta jauna tradīcija "Sarunas, kas iedvesmo".

Šajās sarunās par Brāļu draudžu pēdām Vidzemē dalīsies vēsturnieks Jānis Šiliņš, rakstniece un vairāku vēsturisku romānu autore Inguna Bauere un Valmieras teātra aktieris Ivo Martinsons.

Pl.19.00 Opermūzikas koncerts, kurā šogad piedalīsies operas solisti  Sonora Vaice, Laura Grecka

Marlēna Keine, Raimonds Bramanis, Rihards Mačanovskis, Rihards Millers un operas klavieru trio Ilzes Ozoliņas vadībā. Programmā skanēs ārijas un dueti no populārām franču un krievu komponistu operām, bet otrajā daļā Ungurmuižas dārzā tiks izdziedātas V.A. Mocarta operas "Figaro kāzas" mūžam nerimstošās kaislības. Vakara vadītāji- Evita Zālīte un Ivo Martinsons.

Svētku dienā restorāns piedāvās ne tikai gardu maltīti un labu vīnu, bet arī tikai šim vakaram tepat Straupē radīto "Operas svētku torti".

Mazie Ungurmuižas operas svētki aizsākās gluži kā mājas koncerts, kurā idejas autore, dziedātāja Evita Zālīte, uzaicināja pianistu Pēteri Plakidi un dažus operas kolēģus nodziedāt nelielu koncertu  Ungurmuižas parkā. Tā pirms divpadsmit gadiem piedzima "Mazie Ungurmuižas operas svētki".

Mazie, jo koncertā nav operai tik svarīgā orķestra spozme, bet jau vairākus gadus ir brīnišķīgs operas klavieru trio. Nav cilvēku masas, bet ir uzticama, atsaucīga un sirsnīga publika. Svētkos dzied izcilākie pašmāju operas solisti un muižas dārzā valda ļoti intīma, tikai šai baroka laika pērlei piemītoša gaisotne.

Ungurmuižas svētkus mīl un gaida gandrīz visi, kuri reiz tos piedzīvojuši. Tas liek rīkotājiem sasparoties, un nākotnē ir doma rīkot festivālu, kurā tiks pārstāvēti dažādi mūzikas un mākslas žanri. Šogad svētku dienā jau no paša rīta būs iespēja klausīties neakadēmisku mūziku, vērot ziedu parādi, tikties ar interesantiem cilvēkiem un protams – vakarā baudīt opermūziku izcilu mūziķu sniegumā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48396397sec.