Foto: Melnā Kaķa Mājas Restorāns
Autors: Daiga Bazule
Avots: BalticTravelnews.com
Melnā Kaķa Mājas Restorāna šefpavārs Andrejs Kudravecs piedāvā saldā ēdiena "Cukura cepumi ar balsamico marinētām zemenēm un zemeņu sorbertu" recepti, kas, domājams, jebkuram rosinās apetīti. Atliek vien to pagatavot pašam vai doties uz Melnā Kaķa Mājas Restorānu.
Recepte
Reklāma
Pamats:
240 g sviests
110 g cukurs + 20 g cukurs apsmidzināšanai
250 g milti
30 g rīsu milti
Pildījums:
500 g zemenes
50 ml balsamico
25 g pūdercukurs
Pasniegšana:
1 vaniļas pāksts
100 ml saldais krējums
50 g pūdercukurs
1 maza kastīte ar meža zemenēm
100 ml zemeņu mērce
Dažas piparmētras
Pagatavošana
Pamats:
Bļodā sakult sviestu un cukuru līdz paliek blīvs un krēmīgs. Pievienot izsijātus miltus un turpināt kult līdz masa ir viendabīga. Nolikt to atpūsties istabas temperatūrā uz 30 minūtēm. Uzkarsēt krāsni uz 140 grādiem. Paņemt mīklu un viegli apkaisīt ar miltiem. Tad izrullēt to 1 centimetra biezumā. Izgriezt 12 riņķus 10 centimetru diametrā. Sešiem riņķiem izgriezt centrā 2,5 centimetru diametra caurumus, lai varētu noturēt sorbertu, kad pasniedz. Salikt visus cepumus uz cepamās pannas ar cepampapīru un likt cepties 35 līdz 40 minūtes vai kamēr paliek viegli zeltaini. Kad gatavs, tad apkaisa ar cukuru un noliek vēsā telpā.
Zemeņu pildījums:
Zemenes nomazgā un noņem tām kātiņus. Tad sagriež 1 centimetra lielos gabaliņos. Ievieto zemenes traukā un viegli pārlaista ar balsamico etiķi. Samaisa visu. Viegli pārkaisa ar pūdercukuru un noliek uz stundu marinēties.
Pasniegšana:
No vaniļas pāksts izņem sēkliņas. Lielā bļodā samaisa saldo krējumu, vaniļas sēkliņas un pūdercukuru, līdz masa sāk sabiezēt. Nolikt cepumus, kuriem nav caurumu, uz šķīvja. Notecina zemenēm šķidrumu un pievieno mērcei. Uzliek zemenes uz cepumiem veidojot kalniņu. Pa virsu uzliek cepumu ar caurumu. Apkārt cepumam apsmidzina ar mērci un vaniļas krēmu un dekorē ar meža zemenēm un piparmētru. Pa virsu cepumam ar caurumu uzliek zemeņu sorberta bumbu. Beigās visu pārkaisa ar pūdercukuru.
Labu apetīti!
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.