Recepte: Mārtiņdienas zoss Suite restorāna šefpavāra izpildījumā

Restorāna Suite (Vecrīga, Pils iela 12) šefpavārs Roberts Lismanis ir sagatavojis recepti Mārtiņdienas tradicionālās zoss pagatavošanai. Pamēģini arī tu un liec galdā zosi, kas gatavota gluži kā restorānā Suite!

Sastāvdaļas 4 personām: zoss krūtiņa 800g, sāls 3g, pipari 3g, majorāns (kaltēts) 5g, rozmarīns (kaltēts) 5g, olīveļļa 10g, čilli pipari 3g, ķiploki 3g, sviests 90g, kartupeļi  500g, milti 200g, manna 70g, olas 2gb, muskatrieksts 1g, sarkanie kāposti 750g, āboli 200g, citrons ½, ūdens 250g, lauru lapa 1gb, krustnagliņas 1g, sīpoli 150g, cukurs 80g, baltvīns 30g, sarkanvīns 250g, konjaks 10g, saldais krējums 250ml.

Vienai porcijai:  200g zoss krūtiņa, 100g sautēti sarkanie kāposti, 80g kartupeļu klimpas un mērce.

Zoss

Uz vienu porciju ņem 200g zoss krūtiņu, sasāla, sapiparo, apber ar sakapātu rozmarīnu un majorānu, aplej ar olīveļļu. Marinē 2 stundas. Uz sakarsētas pannas liek zoss krūtiņu un apcep to no abām pusēm (aptuveni 1 minūti no katras puses). Beigās pievieno čili piparu, ķiploku un 10g sviestu. Vēl mazliet turpina cepšanu uz mazas uguns, paralēli aplaistot zosi ar izkusušo sviestu un garšaugiem. Zosi liek cepeškrāsnī uz 140˚ un turpina cepšanu 12 minūtes.

Mērce

Tajā pašā pannā, kur tika cepta zoss, tiek zeltaini brūni apcepti sīpoli, pievienots konjaks,  tad baltvīns, visu šo konsistenci sutina tik ilgi, kamēr izgaro grādi, beigās pievienojot saldo krējumu. Konsistenci novārīt uz pusi, tad ieliet blenderī un sakult viendabīgā masā, pēc vajadzības pievieno sāli un piparus.

Kartupeļu klimpas

Kartupeļi 500g, milti 20g, manna 70g, olas 2gb, sāls, muskatrieksts. Nomizot un izvārīt kartupeļus. Kad kartupeļi izvārījušies, tos nepieciešams saspiest viendabīgā masā un pēc garšas pievienot garšvielas un olas. Visu kārtīgi samaisīt. Ļaut masai 10 minūtes atpūsties. Ar mitrām rokām izveidot ovālas formas klimpas (4x2 centimetru lielas). Uzvārīt ūdeni līdz 95˚, tad pa vienai klimpas ievietot karstajā ūdenī, vārīt 10 minūtes.

Sarkanie kāposti

Sarkanos kāpostus sagriezt 4 daļās (atdalot vidus daļu, kura netiek izmantota). Katru daļu sagriezt 0,5 centimetru platos salmiņos. Visu likt bļodā, pievienot lauru lapu, citronu sulu, sarkanvīnu, piparus un krustnagliņas. Kārtīgi samaisīt un atstāt ledusskapī uz 1 diennakti. Tad sviestā apcept sīpolus, pievienot cukuru, ābolus (sagrieztus 0,5 centimetru biezās daiviņās), pievienot ūdeni un iepriekš minētos kāpostus.

Visu masu sautēt uz lēnas uguns vienu stundu.

Pasniegšana

Uz šķīvja kārto 1 ēdamkaroti kāpostus, blakus servē  kartupeļu klimpu (sagrieztu 4 daļās) un sagrieztu zoss krūtiņu (vēdekļa formā), apkārt servētajam ēdienam aplej apli ar iepriekš pagatavoto mērci.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.suitelife.lv



KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 20.04.2024 Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ Tukuma TIC
20. aprīlī aktīvie tukumnieki un viesi aicināti uz Tukku Magi pagalma sakopšanas talku no pulksten 9:00 Pasta ielā 26. | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53877306sec.