Autors: Daiga Bazule
Avots: BalticTravelnews.com
Par restorāna Le Dome virtuvi atbildīgais Māris Astičs ir ilggadējs Pavāru kluba biedrs, unikālu recepšu izgudrotājs, nenogurdināms eksperimentētājs un pieredzējis mednieks. Savulaik viņš piedalījās Le Dome atvēršanā, vēlāk gatavoja labākajos Rīgas restorānos un uzvarēja pavāru konkursos. "Vienā un tajā pašā upē var iekāpt tik reižu, cik vēlies", reiz apgalvoja Māris un atgriezās Le Dome.
Šajā reizē restorāna Le Dome šefpavārs Māris Astičs cienā ar deserta recepti Vārīta krēma un ogu groziņpīrāgs. Šefpavārs Māris dod arī īpašu noradījumu deserta pasniegšanai - tas jāpasniedz ar īpaši pavasarīgi siltu smaidu.... Lai izdodas!
Reklāma
Daudzums: 8 porcijām.
Sastāvdaļas:
Piens 500 ml;
Olas 4 gb;
DanSukker cukurs 100 g;
DanSukker Vaniļas cukurs 1 tējkarote;
Milti 3.5 ēdamkarotes;
Sviests 100 g;
Citronu sula 15 ml.
Pagatavošana:
2/3 piena ielej katliņā un liek vārīties. Olām pievieno cukuru, vaniļas cukuru un ar mikseri sakuļ. Olu masai pievieno miltus un kārtīgi puto. Pielej 1/3 piena un atkal sakuļ. Kad piens uzvārījies, pienā iekuļ olu - miltu masu. Uz mazas uguns masu karsē, pastāvīgi maisot. Vāra, līdz sāk sabiezēt. Jāvāra uz ļoti mazas uguns, jo krēmam piemīt īpašība - ātri piedegt. Kad krēms kļuvis biezs, to liek bļodā ledus peldē un strauji atdzesē. Siltu sviestu sakuļ, pievieno 2 ēdamkarotes cukura un atkal sakuļ, līdz sviests paliek gaišs. Pa porcijām aukstā krēmā iekuļ sviestu un citronu sulu. Krēmu noliek vēsumā.
Smilšu mīkla:
Sviests 100 g;
DanSukker Cukurs 100 g;
Milti 200 g;
Ola 1/2 gb.
Sviestam pievieno cukuru un masu maisa līdz cukurs ir izkusis un iegūta viendabīga masa. Pievieno miltus un olu. Mīklu mīca līdz viendabīgai konsistencei. Nedaudz atdzesē un liek groziņu formās. Cep 180 grādos zeltaini brūnus groziņus, atdzesē.
Groziņos iekšpusi iesmērē ar izkausētu šokolādi, pilda vārīto krēmu un virspusē liek ogas.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.