Vasaras veselīgais spirdzinājums – smūtijs un tā pagatavošanas noslēpumi

Vasara ir vērtīgākais laiks svaigiem augļu, dārzeņu vai zaļumu atspirdzinošiem un veselīgiem kokteiļiem jeb smūtijiem. Smūtija dzimšanas laiks datējams ar pagājušā gada četrdesmitajiem gadiem, līdz ar elektriskā blendera rašanos. Mājas ierīču zīmols ''Electrolux'' šogad piedāvā kokteiļu cienītājiem praktisku blenderi ar viegli atvienojamu un līdzņemamu pudeli. Lai smūtiju gatavošana būtu aizraujošāka, ieteicams ņemt vērā praktiskus tā pagatavošanas padomus.

Saldajiem jeb augļu smūtijiem kā pamata šķidrumu visbiežāk izmanto ūdeni, pienu, kefīru, kokosriekstu pienu vai svaigi spiestu sulu, kurai ir lielāka uzturvērtība. No augļiem ierasti izvēlas ogas, banānus, melones, mango, persikus, nektarīnus, aprikozes, ķirbjus, bet no garšvielām pievieno vaniļu, kanēli, kardamonu, anīsu, piparmētru, baziliku. Savukārt zaļajiem smūtijiem par pamatu izmanto ūdeni, zaļo tēju, kokosriekstu ūdeni, ko var arī sasaldēt ledus kubiņos, vai svaigi spiestas sulas ar lielāku uzturvērtību. Šiem kokteiļiem no augļiem izvēlas ābolus, bumbierus, ananāsus, melones, persikus, nektarīnus, vīnogas, bet no dārzeņiem un zaļumiem izvēlas gurķus, spinātus, kāpostus, bietes, skābenes, kam pievieno garšvielas, tai skaitā, baziliku, piparmētru, ingveru, ķiploku, majorānu, estragonu, dilles, maurlokus, koriandru, timiānu, pētersīļus.

Neatkarīgi no tā, vai ir vēlme gatavot saldo vai zaļo, svaigo vai auksto smūtiju, visvērtīgākie smūtiju pagatavošanai ir sezonas produkti. Ieteicams izvēlēties tās ogas, augļus un dārzeņus, kas ir pilnbriedā konkrētā sezonā.

Vērts atcerēties, ka smūtijs ir savā vislabākajā formā, ja divas trešdaļas no tā sastāvdaļām ir saldētas, taču vērts atcerēties, ka ledu tik un tā vienmēr pievieno blenderēšanas procesā kā pašu pēdējo no sastāvdaļām. Lai neizmantotu tikai ledu, vērts eksperimentēt. Piemēram, saldētavā var ievietot pārgatavojušos banānus un izmantot tos smūtiju gatavošanai ledus vietā.

Jāņem vērā, ka smūtijam nepiestāv cukurs. Tā vietā ieteicams izvēlēties tos augļus un ogas, kuru sastāvā ir vairāk cukuru, piemēram, bumbierus, banānus, vīnogas. Visizteiktāko garšu ledus smūtijiem piešķirt granātābolu, dzērveņu vai vīnogu sula. Tādam smūtijam pietiek ar sulu un ar ledus kubiņiem. Turklāt labākai konsistencei smūtijam ieteicams izmantot zemesriekstu, mandeļu vai citu riekstu sviestu, avokado, apceptas auzu pārslas, grieķu jogurtu vai kokosriekstu eļļu.

Smūtiju pagatavošanai īpaši piemērots ir ''Electrolux'' blenderis aktīva dzīvesveida cienītājiem ar viegli atvienojamu un līdzņemamu pudeli, jo darbojas ar 300 vatu jaudu un ir pietiekami spēcīgs, lai varētu sasmalcināt gan ledu, gan augļus, gan citas sastāvdaļas, iegūstot veselīgu dzērienu. Tā vietā, lai dzērienu pārlietu citā traukā, ''Electrolux'' blenderis sastāvdaļas sasmalcina uzreiz līdzņemamā pudelē, ko var viegli atvienot no ierīces un ņemt to līdzi uz sporta zāli, ceļā uz darbu vai atpūtā pie dabas. Blenderis ir parocīgs ģimenēm, jo ir pieejamas papildu maināmas pudeles, kas ražotas no BPA nesaturošas plastmasas, lai būtu maksimāli drošas un neuzsūktu garšas vai smaržas.

Par ''Electrolux''

''Electrolux'' ir pasaules līderis mājsaimniecības ierīcēs, radot tās sadarbībā ar nozares profesionāļiem un balstoties lietotāja vajadzībās. ''Electrolux'' fokusējas uz inovatīvu produktu ražošanu, īpašu vērību pievēršot pārdomātam dizainam, lai ierīces novērtētu gan lietotāji savās mājsaimniecībās, gan profesionāļi - darbavietās. ''Electrolux'' produktu klāstā ietilpst ledusskapji, trauku mazgājamās mašīnas, veļas mazgājamās mašīnas, putekļusūcēji, plītis, gaisa kondicionieri un mazās mājas ierīces. Katru gadu vairāk nekā 50 miljonu ierīču ar zīmolu ''Electrolux'', ''AEG'', ''Zanussi'', ''Frigidaire'', ''Electrolux Grand Cuisine'' vārdiem iegādājas lietotāji vairāk nekā 150 valstīs. 2013. gadā ''Electrolux'' ieņēmumi bija 12,30 miljardi eiro un uzņēmumā strādāja 61 000 darbinieku. Plašāk: www.electrolux.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47238588sec.