Jaunā Signes Meirānes grāmata «Mūsu Mantojums» ir lieliska dāvana Ziemassvētkos

Kulinārijas žurnāla un portāla "Četras Sezonas" komanda kopā ar idejas autori Signi Meirāni laidusi klajā mantojumu nākamajām paaudzēm – grāmatu ar omīšu un opīšu senajām receptēm, kas papildinātas ar dzīvesstāstiem, skaistām bildēm un Latvijas reģionu kulināro tradīciju raksturojumiem.

"Sapnis apkopot omīšu un opīšu tradicionālās receptes ir piepildījies un materializējies skaistā grāmatā, kas tagad kalpos kā mantojums nākamajām paaudzēm," ar šādiem vārdiem grāmatas atvēršanas svētkos sanākušos uzrunāja projekta idejas autore Signe Meirāne. Ar lepnumu sirdī par sapņa piepildīšanos, ar drosmīgo projekta dalībnieku klātbūtni un iedvesmojošiem stāstiem īsi pirms valsts svētkiem tika prezentēta projekta "Mūsu Mantojums" pirmā grāmata.

Projekta "Mūsu Mantojums" ideja Signei radās pēc skumjām pārdomām par to, ka vairs nav iespējams izmēģināt un iemācīt saviem bērniem vecmāmiņas un vecvecmāmiņas receptes, jo tikai viņas zināja, kā tās pareizi pagatavot. Lai mūsu omīšu un opīšu receptes neaizietu nebūtībā līdz ar viņiem, Signe ķērās pie recepšu glābšanas plāna, un gada garumā "Četru Sezonu" komanda devās ciemos pie 12 omēm un opjiem, lai iepazītu viņu dzīvesstāstus, iemūžinātu, kā tiek gatavoti tradicionālie un iemīļotie ēdieni, un pierakstītu tik ļoti vērtīgās receptes, kas tagad apkopotas skaistā grāmatā.


Grāmatas "Mūsu Mantojums" prezentācijā pulcējās gan grāmatas galvenie varoņi – omes un opji, gan cilvēki, kuri viņus pieteica, gan atbalstītāji un draugi, svinīgi saņemot svaigi drukātās grāmatas. Signei Meirānei bija tas gods uzdāvināt grāmatas eksemplāru arī eksprezidentei Vairai Vīķei-Freibergai un LR Kultūras ministrijai. Taču projekts ir tikai pusē, tāpēc prezentācijā tika izsludināts projekta turpinājums, kurā vēstneses lomu uzņēmusies māksliniece Ieva Bondare. Kā atzina Ieva, šis projekts ir īpaši svarīgs un aizkustinošs arī viņai, jo pašai nav izdevies saglabāt vecmāmiņas receptes, tāpēc viņa ar lielāko prieku vēlas mudināt ikvienu, kam vēl ir dota šāda iespēja, to izdarīt.

Grāmatā apkopotas 75 receptes, 12 dalībnieku dzīvesstāsti un Latvijas reģionu kulināro tradīciju raksturojumi. Līdz ar grāmatas atklāšanu tiek izsludināta arī izstāde, kurā varēs aplūkot dalībnieku portretus un iepazīties ar viņu receptēm. Grāmatu „Mūsu Mantojums iespējams iegādāties grāmatu tirgotāju tīklos "Globuss", "Valters un Rapa", "Jānis Roze", "Zvaigzne ABC", "Jumava", kā arī t/c "Stockmann", virtuves piederumu studijā/kafejnīcā "Sirmais & Dreibants", brīnumu veikalā "Christmas PopUp Store", veikalos "MAXIMA XXX", dizaina un dzīvesstila veikalā "Riija", veikalos "Vīna Studija", Cēsu veikalā "SOLO". No 17.decembra arī "RIMI" hipermārketos.


Projekts "Mūsu Mantojums" tiek turpināts arī šajā un nākamajā gadā, un, kā prezentācijā norādīja projekta idejas autore Signe Meirāne, "pirmā grāmata nav pat ne puse no tā, ko ir nepieciešams saglabāt". Lai kulinārās vērtības un tradīcijas neietu zudumā, izmanto iespēju, piesaki savu omi vai opi projektam un esi daļa no mūsu mantojuma! Pieteikumu projektam sūti uz [email protected].

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
Latvija 79 EUR
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52428412sec.