Foto: BalticTravelnews.com
Autors: Restorāns Niklāvs
Avots: Restorāns Niklāvs
Miera un plašuma sajūtu restorāns "Niklāvs" atrodas pašā Vecrīgas sirdī, un šajā nedēļā nolēma uzburt nedaudz saules, ienesot Itāļu virtuves garšas.
Itālijas virtuve ir vienkārša, bet ēdienu pagatavošanai nepieciešamas kvalitatīvas izejvielas. Itāļu ēdieniem raksturīgākie produkti ir olīvas, tomāti, spageti, siers, Prošuto šķiņķis, bet kārtīgas saimnieces garšvielu skapītis neiztiks bez bazilika, timiāna, safrāna un olīveļļas.
Reklāma
Restorāna ''Niklāvs'' šefpavāre Sarmīte Travelnews.lv lasītājiem piedāvā iepazīties ar pašas recepti saldā ēdiena panna cotta gatavošanai.
Nepieciešamie produkti:
• 500 ml saldais krējums
• 80 g cukura
• 10 g želatīns vai želatīna plāksnes
• 1 vaniļas pāksts
• Pēc izvēles dažādas ogas, augļi, šokolāde
Lai gan panna cotta nozīmē ''cepts saldais krējums'', nekas nav jācep!
Pagatavošana:
Saldo krējumu uzkarsē kopā ar cukuru, pievieno vaniļas pāksti, kurai visā garumā iegriezts ar nazi. Kad šķīdums uzkarsēts, no pāksts atstāj tikai sēkliņas, kas bija iekšā pākstī. Želatīnu izmērcē un iemaisa saldajā masā. Pēc garšas uzreiz var pievienot šokolādi vai augļus un ogas. Tālāk masu lej formiņās un atstāj atdzesēties ledusskapī uz apmēram 2 stundām.
Dekorēt var ar augļiem un piparmētru lapiņu vai pasniegt ar parastu zapti. Šefpavāre Sarmīte iesaka arī zemeņu mērci – saldētas zemenes atkausē, blenderē kopā ar cukuru un mērce gatava!
Arī restorāna ''Niklāvs'' pavāru komanda eksperimentēs ar Itālijas gardumiem, un saviem viesiem piedāvās pastas, picas, gnoči, siera un tomātu zupas, bet saldajā pagatavos tiramisu, sabajonu un krepes ar saldējumu
Sekojiet līdzi dienas piedāvājumiem restorāna "Niklāvs" mājas lapā www.hotelradiundraugi.lv/lv/restorans/
Restorāns gaida ciemos Mārstaļu ielā 1, Vecrīgā.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.