LIDO šefpavāre piedāvā desertu receptes Valentīna dienai

LIDO šefpavāre Ilga Joma piedāvā kārdinošu desertu receptes Valentīna dienai. Šie deserti radīs romantisku noskaņu, ļaus atzīties mīlestībā, kā arī, iespējams, palīdzēs lūgt piedošanu.

Šī būs lieliska iespēja uzburt karalisku desertu savām dievinātajām otrajām pusītēm. LIDO šefpavāres padomi palīdzēs pat tiem, kuri virtuves pasaulē ir iesācēji. Meitenes saviem brašajiem, mīlošajiem un romantiskajiem kungiem Valentīna dienas vakarā var sagādāt pārsteigumu, pasniedzot desertu, kas ļaus izbaudīt ogu svaigumu, siera maigumu un alus rūgtumu, savukārt puiši savas mīļotās var iepriecināt ar vēl nebijušu saldo ēdienu.

LIDO šefpavāre Ilga Joma novēl: ''Lai jums viegli un skaisti pagatavot un abiem labi garšo! Iepriecini savu mīļoto!'''

Dzirkstošais dievietes deserts

Lai pagatavotu šo desertu sev un mīļotajam cilvēkam, nepieciešamas 2 glāzes jeb 250g sārtā šampanieša, 1 ēdamkarote jeb 5g želatīna, 250g svaigu zemeņu, 100g Mascarpone siera, 100g saldā krējuma, 1 tējkarote vaniļas cukura.

Želatīnu ieliek mazā bļodā un pārlej ar nelielu daudzumu auksta ūdens. Kad želatīns uzbriedis (pēc apmēram 15 minūtēm), izkausē to karstā ūdens peldē. Dzirkstošo vīnu ielej bļodā, pagaida līdz tas vairs nav tik putojošs. Maisot vīnu, smalkā strūklā un lēnām lej klāt izkausēto želatīnu. Gatavo šķidrumu lej glāzēs vai deserta traukos, liek ledusskapī sastingt. Sagriež zemenes nelielos gabaliņos (dažas atstāj dekorēšanai). Kad želeja ledusskapī pabijusi apmēram 5 - 10 minūtes un sāk jau palikt biezāka, uz želejas uzber sagrieztās zemenes (tad tās iegrims želejā līdz pusei). Liek atpakaļ ledusskapī. Saputo saldo krējumu un kad tas gandrīz gatavs, pievieno vaniļas cukuru un Mascarpone sieru. Visu saputo, līdz krēms kļuvis viendabīgs. Krēmu liek uz sastingušās želejas un dekorē ar svaigām zemenēm.

Svaigais ogu deserts ar alus mērci

Svaigā siera krēma pagatavošanai nepieciešami 80g saldā krējuma, 3 ēdamkarotes pūdercukura, 60g Philadelphia krēmsiera, 250g svaigu ogu. Saputo saldo krējumu ar pūdercukuru stingrās putās, pievieno krēmsieru.

Gatavojot alus mērci, izspiež sulu no puses laima, pievieno 2 olu dzeltenumus, 50g Lielvārdes kviešu alus vai LIDO alus un 2 ēdamkarotes cukura. Visas mērces sastāvdaļas samaisa, liek karstā ūdens peldē un turpina maisīt līdz masa kļūst krēmīga. Uz šķīvja kārto ogas, blakus liek siera krēmu un uzlej alus mērci. Dekorē ar piparmētru lapiņām un marakujas augļa sēklām.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.37540412sec.