Restorāns «Kolonāde. Mūsu stāsti» apsveic Sieviešu dienā un dāvina deserta recepti

Tuvojoties Starptautiskajai sieviešu dienai, varam atminēties šo svētku ienākšanu pasaule un Latvijā. Pirmo reizi Sieviešu diena svinēta ASV. 1909.gadā Amerikas sociālistiskā partija izsludina februāra pēdējo svētdienu par Nacionālo sieviešu dienu. Latvijā, 1945.gadā, kad Latvija nonāk Padomju Savienības sastāvā un padomju funkcionāri sāk aktīvi ieviest ''jaunās padomju tradīcijas'', 8.marts arī Latvijā kļūst par svinamu dienu. 1990.gadu sākumā, Latvijai atgūstot neatkarību, Starptautisko sieviešu dienu pārstāj svinēt. Kopš 2008.gada tā atkal atzīta par atzīmējamu dienu. Mūsdienās šos svētkus tādā vai citādā formā atzīmē lielā daļā pasaules valstu. Citās tā ir oficiāla svētku diena, lielā daļā nav, bet tik un tā ir novērojama.

Arī Travelnews.lv un restorāns ''Kolonāde. Mūsu stāsti'' (www.kolonade.lv) vēlas apsveikt sievietes, dāvinot šefpavāra Antona Konstantinova gardo AUGĻU TARTARA UN ŠOKOLĀDES MUSSA recepti. Baudām!

TARTARS:

Nepieciešams:

Ananas – 1 mazs.

Ābols – 1 liels

Kivi – 2 gab.

Melone  - ½  vai Pamelo ½

Zemenes – 1 paciņa dekorācijai.

Ola – 1gab.

Pūdercukurs – 0.125

Pagatavošana:

Visus augļus rūpīgi nomizo..

Ananasam izgriež cieto vidu, melonei un ābolam izņem sēklas;

Augļus sagriež smalkos kubiciņos (nesajaucot kopā)

Zemenes sagriež plānās šķēles,

Paņem apaļu formu, uzliek uz šķīvja, apkārt formai  izlikt zemenes;

Formā pilda pa slāņiem visus augļus, un viegli katru kārtu piespiež ar karoti;

Atdala olu baltumu no olas dzeltenuma, pie baltuma pievieno pūdercukuru un saputo līdz stingrai, viendabībai masai.

Akurāti noņemt formu no augļiem, lai tornis saglāba formu,   ar ēdamkarote paņemt olbaltumu putas, un uzlikt pa virsu tartaram.

ŠOKOLĀDES MUSS:

Nepieciešams:

Melnās šokolādes tāfelīte – 0.180

Saldais krējums – 0.100

Pūdercukurs  vai cukurs – 0.040

Kafija – 0.050 ml ļoti stipras kafijas

Pagatavošana:

Šokolādi salauž  gabalos un liek kausēties ūdens peldē.

Saldo krējumu akurāti saputot ar mikseri vidējā ātrumā.

Izkausētu šokolādi pievieno putukrējumam, pievieno kafiju un ātri visu samaisa viendabīgā masā.

Izlīdzina formā un likt uz 30 min ledusskapī, lai sacietē.

No atdzesētā musa ar saldējuma karoti (var izmantot arī 2 ēdamkarotes) sagatavo bumbas formas musu un liekam blakus augļu tartaram.

Dekorējam ar atlikušajām zemenēm un pūdercukuru.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53129601sec.