Dienvidāfrikā lidostas darbību pilnībā nodrošina saules baterijas

„George Airport” ir kļuvusi par pirmo lidostu Dienvidāfrikā, kas darbojas pateicoties lielajam daudzumam saules bateriju, kas atrodas uz galvenās ēkas jumta. Tādējādi šī lidosta ir tikai otrā pasaulē, kas savu darbību nodrošina šādā veidā.

Uz lidostas jumta ir izvietotas 2000 saules baterijas, kas katru dienu kopumā saražo līdz pat 750 kW elektroenerģijas. Tas pilnībā spēj nodrošināt bagāžas nodošanas, "iečekošanās"  un drošības pārbaudes punktu darbību. Patiesībā, 350 kW elektroenerģijas, kas ik dienu paliek pāri, tiek novirzīta tam, lai ar elektrību nodrošinātu vairāk nekā 250 apkārt esošo māju. George pilsētā ir aptuveni 150 tūkstoši iedzīvotāju.

Tā kā tajā apvidū laikapstākļi ir diezgan neprognozējami, ik pa laikam lidostai ir jāpieslēdzas atpakaļ pie pamata elektroapgādes sistēmas. Taču tuvākajā nākotnē lidosta plāno izveidot elektroenerģijas uzglabāšanas vietas, lai saules baterijās iegūto enerģiju varētu uzglabāt tieši tādiem gadījumiem kā apmācies laiks vai nakts. Aptuveni 700 tūkstoši cilvēku ik gadu izmanto „George Airport” pakalpojumus. Kopš viņi sāka testēt saules baterijas, oglekļa dioksīda emisiju daudzums saruka par 1229 tonnām. 

Pirmā lidosta, kas pieņēma lēmumu pāriet tikai un vienīgi uz saules baterijām bija „Cochin International Airport” Keralā, Indijā. Tādejādi viņi vēlējās mazliet vairāk rūpēties par dabu un gaisu, ko elpojam. Arī citas lidostas Dienvidāfrikā ir iedvesmojušās no „George Airport”, tādējādi meklējot iespējas īstenot kaut ko līdzīgu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 01.05.2024 GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 27.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


SIXT Latvija
,


Avis
,


Dobeles novada TIC
,


Rixwell Elefant Hotel semināru telpas
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47733593sec.