Lidostā «Rīga» pirmo reizi apkalpo gaisa kuģi Boeing 787 Dreamliner

Starptautiskajā lidostā “Rīga” piektdien, 6.janvārī pirmo reiz vēsturē tika apkalpots gaisa kuģis Boeing 787 Dreamliner, kas veica aviokompānijas Uzbekistan Airways lidojumu maršrutā Taškenta - Rīga - Taškenta un turpmāk papildinās šī aviopārvadātāja līdz šim izmantoto Boeing 767 gaisa kuģu floti lidojumos no Rīgas uz Taškentu un Ņujorku.

Tā kā lielā sala dēļ nebija iespējams pēc nosēšanās tradicionāli izvest gaisa kuģi caur ūdens strūklu “goda vārtiem”, tas tika svinīgi sagaidīts ar perona inspektoru, ugunsdzēsēju transporta un sniega tīrītāju eskortu un sirēnām, tā simboliski atzīmējot vēsturisko notikumu un sveicot apkalpi un pasažierus Rīgas lidostā. Ar reisu Rīgā ieradās 215 pasažieri.

Uzbekistan Airways veic lidojumus no Rīgas kopš 2004.gada un piedāvā pasažieriem tiešos lidojumus uz Taškentu un Ņujorku. Biļetes lidojumiem var iegādāties ceļojumu aģentūrās, internetā, kā arī lidostas kasēs un aviopārvadātāja mājas lapā www.uzairways.com.

Boeing 787 Dreamliner ir degvielas patēriņa ziņā efektīvākais ražotāja Boeing gaisa kuģis, un pirmais, kura konstruēšanā galvenokārt izmantoti kompozītmateriāli. Gaisa kuģī ir 244 sēdvietas.

Starptautiskā lidosta “Rīga” ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs. No lidostas “Rīga” ziemas sezonā iespējams doties uz 60, bet vasaras sezonā uz 79 galamērķiem, ko nodrošina 20 aviosabiedrības. 2015.gadā lidosta sasniedza apkalpoto pasažieru rekordu – 5,4 miljonus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Nikos Travel
,


Kaļķu vārti
,


Dome Hotel
,


Avis
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45350909sec.