Lidostā «Rīga» paplašinās drošības kontroles zonu

Prognozējot lidojumu un līdz ar to arī pasažieru skaita pieaugumu 2017.gadā, starptautiskajā lidostā “Rīga” marta otrajā pusē sāks darboties paplašinātā drošības kontroles zona ar deviņām drošības kontroles līnijām.

Pagājušajā gadā lidosta “Rīga” sasniedza apkalpoto pasažieru skaita rekordu – 5,4 miljonus, un arī šogad uzņēmums prognozē pasažieru skaita pieaugumu. Jau šā gada vasaras sezonā no lidostas “Rīga” tiks atklāti reisi uz deviņiem jauniem galamērķiem. Paplašinātā drošības kontroles zona dos iespēju apkalpot vairāk pasažieru, tādejādi palielinot apkalpošanas ātrumu un kvalitāti.

Drošības kontroles zonas paplašināšana noritēs no šā gada 13.februāra līdz 14.martam. Remontdarbu laikā pasažieriem jārēķinās ar izmaiņām drošības kontroļu izvietojumā lidostas terminālī: viena drošības kontroles zona atradīsies ierastajā vietā izlidošanas zonā E, bet otra - lidostas ziemeļu daļā izlidošanas zonā C. Pasažieri neatkarīgi no lidojuma galamērķa varēs izmantot abas drošības kontroles. Ātrā drošības kontrole (Fast Track) arī turpmāk atradīsies E zonā.

Lai pasažieriem remontdarbu laikā būtu vieglāk orientēties, lidostas terminālī būs izvietotas norādes un informatīvie plakāti par drošības kontroļu atrašanās vietu. Informāciju varēs iegūt arī  lidostas Informācijas centrā un pie lidostas darbiniekiem. Lai savlaicīgi un bez steigas nokārtotu formalitātes pirms lidojuma un izietu drošības kontroli, lidosta “Rīga” aicina pasažierus ierasties lidostā savlaicīgi – vismaz 2,5 stundas pirms lidojuma.

Drošības kontroles zonas paplašināšana ir viens no pasākumiem, ko lidosta “Rīga” plāno īstenot, lai sniegtu pasažieriem vairāk ērtību vēl pirms ir realizēts vērienīgais lidostas termināļa paplašināšanas projekts. Jau šā gada sākumā lidostā tika atvērti jauni reģistrācijas galdi, savukārt gada otrajā pusē plānots lidostas terminālī ierīkot pašapkalpošanās bagāžas nodošanas vietas.

Jau vēstīts, kas lidostas termināļa attīstības nākamā kārta paredz līdz 2022.gadam paplašināt pasažieru reģistrācijas zāli, bagāžas saņemšanas un šķirošanas zonas, drošības kontroles zonu, kā arī izbūvēt daudzstāvu autostāvvietu un savienojumu ar jaunbūvējamās Eiropas sliežu ceļu platuma dzelzceļa līnijas “Rail Baltica” Rīgas lidostas staciju.

Starptautiskā lidosta “Rīga” ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs, apkalpojot 44% Baltijas aviopasažieru. No lidostas “Rīga” ziemas sezonā iespējams doties uz 60, bet vasaras sezonā uz 80 galamērķiem, ko nodrošina 20 aviosabiedrības.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Nikos Travel
,


1st-studio.com
,


Dome Hotel
,


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51795006sec.