Noskaidro sievietēm draudzīgās aviosabiedrības Indijā

Aviosabiedrība Air India Indijā piedāvā sievietēm veltītas vietas, kurās ceļot vienām pašām. "Tikai sievietēm’" vilcienu bagāžu ratiņi bijusi iezīme sabiedriskajos transportos Indijā gadu desmitiem, bet tagad šī ideja realizēta arī aviokompānijā.

Janvārī Air India kļuva par pirmo starptautisko aviokompāniju, kas piedāvā tikai sievietēm veltītas vietas, bet 8. martā – Starptautiskajā sieviešu dienā, Spicejet aviokompānija ieviesa "tikai sievietēm" rindu uz saviem Boeing 737 un Bombardier Q-400 lidaparātiem. Šī pāreja ir tikai jaunākais no sērijas pasākumiem, kas tiek veikts Indijā, lai uzlabotu valsts reputāciju, kā drošu vietu, sievietei ceļojot, pēc virknes daudzu publiskotu incidentu sabiedriskajos transportos. 

Lai mazinātu nevēlamus riskus, abas aviosabiedrības šobrīd piedāvā sēdvietu rindas, ko var rezervēt tikai sievietes, kuras ceļo vienas pašas. Tā ir pirmā reize, kad šāda veida politika ir izveidota aviosabiedrībām. 

Līdz šim, Indijas ceļotājiem bija iespēja izmantot "tikai sievietēm" ratiņus vilcienos kopš koloniālajiem laikiem. 2015. gadā tika ieviesti speciāli "tikai sievietēm" sabiedriskā transporta vilcienu tīkli uz Deli, Mumbai, Kolkata un Chennai.

Indija gan nav vienīgā valsts, kas piedāvā īpašas sēdvietas sievietēm. "Tikai sievietēm" vilcienu vagoni izmantoti arī Japānā un Meksikā kopš 2000. gada. Arī Taizeme, Brazīlija, Irāna, Indonēzija, piedāvā šādas sēdvietas vilcienos un sabiedriskajā transportā. 2016. gadā arī Lielbritānijā tika ierosināta ideja par "tikai sievietēm" vagoniem, bet ideja neguva valdības atbalstu. 

Savlaicīgs bija Spicejet aviokompānijas paziņojums par Starptautisko sieviešu dienu. Lai atzīmētu šo notikumu, vairākas aviosabiedrības visā pasaulē veica lidojumus ar ekipāžām, kuru veidoja tikai sievietes. 6. martā Air India kļuva par pirmo aviokompāniju, kas apbrauca apkārt pasaulei tikai ar sieviešu apkalpi. 

 


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Uzņēmumi


Park Hotel Latgola
,


Trakai TIC
,


Kaļķu vārti
,


Liepājas reģiona TIB
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59089184sec.