Skandāls ASV – pasažieri no pārpildītas lidmašīnas sēdvietas izvelk ar spēku (VIDEO)

Teju nepieredzēta situācija aviopārvadājumu vēsturē notikusi Amerikas Savienotajās Valstīs, kur nedēļas nogalē no kādas pārpildītas lidmašīnas, aviokompānijas United Airlines pārstāvji un policija ar spēku no savas sēdvietas izvilka kādu pasažieri.

United Airlines ir paziņojuši, ka lidmašīna, kuras maršruts bija no Čikāgas uz Luisvillu, bija pārpildīta (overbooked) un kompānijas pārstāvji esot piedāvājuši pasažieriem brīvprātīgi atstāt lidmašīnu, par to saņemot kompensāciju. Kompānijai bija nepieciešams atbrīvot četras vietas cita lidojuma stjuartiem, kuriem bija jānokļūst Luisvillā. Kompensācijas apjoms esot vairākas reizes palielināts (no 400 līdz 1000 dolāru vērtu lidojuma kuponu), taču neviens brīvprātīgi neesot piekritis šim piedāvājumam. Tāpēc kompānijas pārstāvji izvēlējušies četrus pasažierus, kuriem pieprasījuši atstāt lidmašīnu, par to saņemot jau minēto kompensāciju. Trīs no pasažieriem esot atstājuši lidmašīnu bez konfliktiem, taču ceturtais atteicies, norādot, ka viņam jānokļūst mājās. Pēc aptuveni piecpadsmit minūšu ilgām diskusijām, aviokompānija esot izsaukusi apsardzi un policiju, kura tad ar spēku pasažieri izvilka no viņa krēsla un turpināja brutāli vilkt to ārā no lidmašīnas.

Pasažieris gan vēlāk lidmašīnā atgriezās – jau ar asiņojošu seju un lielu izbīli sejā. Iemesls kā un kāpēc viņam ļāva atgriezties lidmašīnā, nav zināms. Ārvalstu mediji noskaidrojuši, ka cietušais vīrietis ir ārsts un devās mājup, lai dotos uz darbu slimnīcā.

Aviokompānijas vadītājs Oskars Munjezs ir atvainojies par to, ka aviokompānijai nācies "pārvietot pasažieri", un norādījis to, ka kompānija cenšas izmeklēt šo situāciju. Tajā pašā laikā vismaz viens no apsargiem ir atstādināts no amata pienākumu pildīšanas uz laiku.

Tomēr šis incidents ir izraisījis sašutuma vētru ASV un pasaulē – ārkārtīgi daudz cilvēku ir neizpratnē par to, ka aviokompānija šādi var rīkoties pret maksājošu klientu. Tāpat diskusijas norit par to vai aviokompānijai ir tiesības šādā situācijā iesaistīt policiju un kompānijas rīcības likumību, pārdodot pārpildu lidmašīnu. Statistika norāda, ka United Airlines pagājušajā gadā pārdevusi 86 miljonus biļešu un 3675 reizes ir liegusi pasažieriem iekāpt lidmašīnā dēļ tā, ka pārdots vairāk biļešu nekā vietu. Papildu 63 tūkstoši United Airlines pasažieru 2016.gadā no savas vietas lidmašīnā atteicās brīvprātīgi, par to saņemot kompensāciju.

Tāpat sociālajos tīklos šobrīd ceļo aicinājums boikotēt aviokompāniju, kam atbalstu pauduši jau vairāki simti tūkstošu cilvēku. Ārkārtīgi daudz ceļotāju jau ir atcēluši savas biļetes, par to paužot sociālajos tīklos un norādot, ka aicina arī citus boikotēt United Airlines. Tāpat pausts tiek nosodījums par kompānijas vadītāja izplatīto neatbilstošo "atvainošanos", kur viņš atvainojas par to, ka aviokompānija atvainojas par to, ka "pārvietojusi" pasažieri.

Incidentu skaties zemāk pievienotajā VIDEO. Video no citiem rakursiem iespējams vērot šeit.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 20.04.2024 Rīgas Motormuzejam 35 Motormuzejs
Par godu Rīgas Motormuzeja 35 gadu jubilejai aicinām uz ieskandināšanas svinībām 20. aprīlī. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 20.04.2024 Vakars ar Dj Park Hotel Latgola
Gaidām Jūs šo sestdien , plkst.20:00 bārā La Terrasse💃🍾🕺 Galdiņu rezervācija +371 65404910 | Skatīt vairāk
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.33976483sec.